ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                        28-5-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα, τα καρτέλ θησαυρίζουν αλλά η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μη θίξει αυτούς με τους οποίους έχει προνομιακές σχέσεις

   «Το δίλημμα δεν είναι βιβλιοθήκη ή βαριοπούλες. Το δίλημμα είναι ότι οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στον Blue Sky και την εκπομπή «Παρεμβάσεις». «Η όξυνση του κλίματος στο πανεπιστήμιο που πρωτίστως πριμοδοτεί η κυβέρνηση, έχει στόχο την αλλαγή ατζέντας. Η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά. Ευτυχώς ο νεαρός φοιτητής που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ δεν είχε σοβαρά προβλήματα. Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, είναι δείκτης για το που οδηγεί η όξυνση Δεν χρειάζεται αστυνομία στο πανεπιστήμιο. Πρέπει η πανεπιστημιακή κοινότητα να αφεθεί να λύσει τα του οίκου της. Οι εξελίξεις μπορεί να είναι δραματικές.  Πάρτε άμεσα μέτρα. Χρειάζεται καταλλαγή και διάλογος με τους φοιτητές και τη νέα γενιά», συμπλήρωσε.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για ην ακρίβεια υπογράμμισε:

«Μέχρι την περασμένη εβδομάδα δεν υπήρχε δημοσιονομικός χώρος και αιφνιδίως βρέθηκε. Η κυβέρνηση επιδοτεί την κερδοσκοπία.  Με τον τρόπο αυτό τα καρτέλ συνεχίζουν να θησαυρίζουν. Ιδιωτικοποίησε την ΔΕΗ η οποία δεν μπορεί να παίξει τον εξισορροπητικό της ρόλο.  Η κυβέρνηση με τη νεοφιλελεύθερη λογική της δεν παρεμβαίνει στο πρόβλημα, Αλλά όσο δεν το αντιμετωπίζει τόσο η ακρίβεια θα καλπάζει».

     «Για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας εξαιρέσατε τρεις μήνες του 2021, που είναι πολλά χρήματα. Με το ζόρι κάνετε κάτι για να πείτε ότι φορολογείτε τα υπερκέρδη. Κάνετε τα πάντα για να μην θίξετε αυτούς με τους οποίους έχετε προνομιακές σχέσεις», κατέληξε.

Το βίντεο εδώ

Από 21’00’’, 32΄.40’’, 48’29’’