ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                               30-12-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Όταν η χώρα δοκιμάζεται είναι ανοίκειο ο πρωθυπουργός να κάνει διακοπές-Αργά και ατελέσφορα τα μέτρα-Να συνταγογραφούνται τα τεστ

    «Τα μέτρα έπρεπε να τα είχε πάρει η κυβέρνηση εδώ και καιρό. Οι αριθμοί  της πανδημίας είναι αμείλικτοι. Όταν έχουμε 28.000 κρούσματα το να συζητάμε σήμερα τι μέτρα έπρεπε να πάρουμε χθες, όταν δηλ. τα κρούσματα ήταν πολύ λιγότερα, είναι ατελέσφορο», επεσήμανε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βυλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Παρεμβάσεις του Blue Sky.

    Σχολιάζοντας τις διακοπές του πρωθυπουργού εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, τόνισε: «Στη πολιτική έχουν μεγάλη σημασία οι συμβολισμοί. Όταν η χώρα δοκιμάζεται, είναι ανoίκειο ο πρωθυπουργός της να κάνει τριήμερες διακοπές. Το να φεύγει ο κ. Μητσοτάκης σε αυτές τις συνθήκες, είναι το λιγότερο προκλητικό και δεν αρμόζει στο πρωθυπουργό της χώρας τέτοια συμπεριφορά. Η παρουσία του κ. πρωθυπουργού σε χώρους διακοπών δεν προσιδιάζει με τη σοβαρότητα της κατάστασης».

   Οσον αφορά την πανδημία, ο κ. Ξανθόπουλος, παρατήρησε επίσης:

–     Από την αρχή λέμε ότι τα τεστ πρέπει να είναι μαζικά και συνταγογραφούμενα γιατί αλλιώς δεν γίνεται ιχνηλάτηση τη πανδημίας. Το μοριακό τεστ κοστίζει 60 ευρώ εδώ και 20 ευρώ στη Κύπρο.

–    Είναι βαθιά πολιτικό και ιδεολογικό το ζήτημα. Το να θέλεις να ενισχύσεις το ΕΣΥ είναι βαθιά πολιτική επιλογή. Η πατέντα πρέπει να αρθεί για να αυξήσουμε την παραγωγή των εμβολίων.

–   Υπάρχει εμμονή της κυβέρνησης με τα σχολεία. Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να προσλάβει αναπληρωτές, να αυξήσει τα τμήματα, να αλλάξει τα πρωτόκολλα για το κλείσιμο των τάξεων, που τα μετατρέπουν σε πυριτιδαποθήκη. Τα σχολεία είναι υπερματαδότες.

     Σε σχέση με την ακρίβεια σημείωσε: «Η πολιτική της κυβέρνησης στην ενέργεια πριμοδοτεί τους συνήθεις επιχειρηματίες, πολιτικούς φίλους του πρωθυπουργού, γίνεται δηλαδή ένα ντιλ. Η νεοφιλελεύθερη άποψη θεωρεί την ακρίβεια παροδικό φαινόμενο. Οι καταναλωτές ωστόσο είναι σε απόγνωση για τις τιμές της ενέργειας και όλων των προϊόντων. Τα χρήματα τελειώνουν την τρίτη εβδομάδα. Το φαινόμενο είναι διεθνές, η κυβέρνηση λειτουργεί όμως πολλαπλασιαστικά. Στη Δράμα οι αγρότες έχουν σύσκεψη για τη τιμή του πετρέλαιο που κάνουν απαγορευτική την ενασχόληση με τιε καλλιέργειες. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν πλέον πολύ σοβαρό πρόβλημα».

     Αναφερόμενος τέλος σε σχόλια που έγιναν για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές, σημείωσε: Είπα ότι δεν συνηθίζεται να γίνονται εκλογές στις γιορτές. Πρέπει να μείνουμε στην πολιτική διάσταση όσων είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι εφόσον τα κάνατε χάλια με τη πανδημία, είστε ανίκανοι να τη διαχειριστείτε,  χάσατε κ. Μητσοτάκη την προσωπική σας αξιοπιστία, όταν υποκριθήκατε ότι δεν γνωρίζατε τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, να φύγετε και να πάμε σε εκλογές.  Είναι πολιτικό γεγονός, το οποίο δίνει στο κόσμο την προοπτική μιας άλλης λύσης. Αυτό είπαμε. Κανείς δεν πρέπει να μειώνει την πολιτική βαρύτητα αυτής πρότασης».

    Δείτε εδώ:  

    Aπό 21’.14’’, 38’.27’’, 55’. 16’’, 1.07’.30’’