ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                          18-4-2023

Θ. Ξανθόπουλος στο Επικοινωνία 99,4 fm με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στη Δράμα: Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον συνεχιζόμενο οδικό αποκλεισμό της Δράμας από την Εγνατία, την υποβάθμιση του νοσοκομείου και το πλήγμα στα αγροτικά εισοδήματα

Στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Δράμας τα οποία οξύνθηκαν από την διακυβέρνηση της ΝΔ καθώς και στα βασικά σημεία του προγράμματος της προοδευτικής κυβέρνησης για την ανακούφιση της κοινωνίας, αναφέρθηκε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Επικοινωνία 99.4 fm και τον Γ. Βαθιώτη, με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Δράμα, την Τετάρτη 19 Απριλίου.

“Ο πρόεδρος θα μιλήσει στο Δημοτικό Ωδείο για το πρόγραμμα της κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας, για το τι σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών και ρύθμιση χρεών που απασχολεί την ελληνική κοινωνία”, σημείωσε και πρόσθεσε: Οσον αφορά τη Δράμα έχουμε σημαντικό πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει σύνδεση με Εγνατία, κάτι που σηματοδοτεί τον αποκλεισμό της πόλης. Ένα έργο 40 χλμ που ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να ξεκολλήσει, η ΝΔ ως κυβέρνηση επί 4 χρόνια δεν έκανε τίποτα και ουσιαστικά δυναμίτισε την εξέλιξη του, αλλάζοντας συνεχώς τις πηγές χρηματοδόησης, από ΠΔΕ, έπειτα στο ΤΑΑ και τώρα σε ΣΔΙΤ. Πριν το 2028 είναι πολύ δύσκολο να έχουμε δρόμο”, υπογράμμισε.

Ο κ. Ξανθόπουλος έκανε επίσης αναφορά στην υποβάθμιση του νοσοκομείου. “Είχαμε πολλά θύματα το 2020-21 στη πανδημία. Δυστυχώς η κυβέρνση δεν έκανε τίποτα όχι μόνο για την ενίσχυση του νοσοκομείου Δράμας αλλά γενικά για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Ομως λόγω των οξυμένων προβλημάτων, το ΓΝ Δράμας είναι σε πολύ δυσκολότερη θέση. Παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο εντατικολόγους και η ΜΕΘ δεν μπορεί να λειτουργήσει με έναν εντατικολόγο.Υπάρχει έλλειψη και σε παθολόγους και ανατίθενται καθήκοντα παθολόγων σε γενικούς ιατρούς. Καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη γιατί αποδυναμώνονται και τα Κ. Υγείας.Επίσης η Δράμα είναι γεωργικός νομός και το εισόδημα των παραγωγών πλήττεται από την αύξηση του κόστους παραγωγής, επεσήμανε.

“Πρέπει να ανασυστήσουμε το ΕΣΥ που το αποδυνάμωσε η κυβέρνηση, πλήττοντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών. Όπως είπε και ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να γίνουν πολλές προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών και να αυξηθούν οι εισαγωγικοί μισθοί”, συμπλήρωσε. Και κατέληξε: “Οι ανισότητες συνεχώς διευρύνονται στη κοινωνία.Ο πληθωρισμός επιβαρύνει κυρίως τα μεσαία και κατώτατα κοινωνικά στρώματα. Εαν δεν υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, δεν θα υπάρξει βελτίωση της κατάστασης. Χρειάζεται επίσης να αλλάξει η σχέση άμεσων με έμμεσους φόρους. Το πρόγραμμα μας είναι κοστολογημένο. Και μην ξεχνάτε ότι είμαστε σε μια χώρα όπου η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε 9 δις απευθείας αναθέσεις”.