ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                       15-2-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Πρέπει να δοθούν επαρκείς απαντήσεις σε προφανείς απορίες και ερωτήματα για τα αδιευκρίνιστα ποσά σε μια υπόθεση που αφορά όλη τη κοινωνία

     Η υπόθεση του σκανδάλου Novartis αφορά όλη τη κοινωνία και η κοινή γνώμη ζητά επαρκείς απαντήσεις στις εύλογες απορίες που προκαλούνται, τόνισε μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θ. Ξανθόπουλος

   «Υπάρχουν ερωτήματα στο κόσμο και καλό είναι να υπάρξουν επαρκείς απαντήσεις. Όταν λέει ο εισαγγελέας ότι έχουν βρεθεί σε λογαριασμούς ποσά χιλιάδων ευρώ αδιευκρίνιστης προέλευσης, είναι ένα ζήτημα. Οι δικαστικές αποφάσεις και πράξεις κρίνονται από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Η κοινή γνώμη όμως περιμένει απαντήσεις για όσα αποτελούν προφανείς απορίες και για τα οποία δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση».

    Και συμπλήρωσε: «Η δικαστική ανεξαρτησία προφανώς και δεν αμφισβητείται και οφείλουμε όλοι να την υπερασπιζόμαστε  Είναι άλλο πράγμα αυτό και άλλο πράγμα να γίνεται μια δημόσια συζήτηση για ανθρώπους που έχουν μια εμπλοκή και των οποίων η υπόθεση αφορά όλη τη κοινωνία. Κατά την επίσκεψή μας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εκφράσαμε την ανησυχία μας για το γεγονός ότι υπήρχαν δυο διαφορετικές εκδοχές της Πράξης Αρχειοθέτησης», υπογράμμισε.

    Απαντώντας σε ερώτηση σημείωσε: «Μιλούν για σκευωρία από την αρχή αλλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ένα πρακτικό συμβιβασμού της Novartis με το Αμερικανικό δημόσιο στο οποίο η εταιρεία ομολογεί το σκάνδαλο δωροδοκίας κυβερνητικών αξιωματούχων  και δέχεται να καταβάλει αποζημίωση 350 εκ. δολαρίων! Είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι επινοήθηκε το σκάνδαλο αφού το ομολογεί  η ίδια η Novartis. Kαι εδώ είναι το δράμα, γιατί αν είναι σκευωρία πως η κυβέρνηση θα ζητήσει αποζημίωση;. «Κονταίνουν» την υπόθεση για να περισώσουν το κομματικό γόητρο σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος», ανέφερε.

      Κάλεσε τέλος σε συστράτευση όλη την προοδευτική αντιπολίτευση, καθώς οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και εφόσον οι πολίτες επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα, είναι δυνατή η προοδευτική διακυβέρνηση απέναντι στην νεοφιλελεύθερη πρόταση Μητσοτάκη.