ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                           20-11-2023

Θ. Ξανθόπουλος στο Κανάλι Ενα: Έχουμε κουράσει και έχουμε κουραστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα προβλήματά του αλλά η κοινωνία έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και απαιτεί λύσεις-Στόχος μας είναι μόνο η συντηρητική κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη

“Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι σε μια δύσκολη φάση της πορείας του. Η διπλή ήττα έριξε το κόμμα σε μια εσωστρέφεια, σε μια περιδίνηση. Η παραίτηση Αλ. Τσίπρα και η εκλογή του Στ. Κασσελάκη τροφοδοτούν επιπλέον την εσωστρέφεια και πρέπει πολύ γρήγορα να πέσουν οι τόνοι και να μιλήσουμε πολιτικά για την επόμενη μέρα”, τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κανάλι Ενα και τον τον Βασ. Ταλαμάγκα.

   Και συνέχισε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα προβλήματά του αλλά η κοινωνία έχει τα δικά της που είναι και πολύ μεγαλύτερα. Η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι εδώ. Οι Ανεξάρτητες Αρχές υφίστανται την πίεση και την απαξίωση από την κυβέρνηση. Το Ελεγκτικό Συνέδριο σε έκθεσή του διαπίστωσε ότι την περίοδο 2021-2022 είχαμε 4,5 δις απευθείας αναθέσεις. Ολα αυτά είναι πολύ σοβαρά προβλήματα για τα οποία η κοινωνία απαιτεί λύσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ανταποκριθεί στο κοινωνικό αίτημα γιατί αλλιώς, παύει να είναι ενα κόμμα της Αριστεράς. Με αυτη την έννοια έχει πολύ μεγάλη σημασία να συμφωνήσουμε μεταξύ μας για την επόμενη μέρα”,

   Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε: “Πράγματι έχουμε κουράσει και έχουμε κουραστεί κιόλας. Η κοινωνία αναζητά λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας ενώ εμείς εξακολουθούμε να είμαστε σε εσωστρέφεια για να λύσουμε το εσωκομματικό μας, ενώ άλλες είναι οι απαιτήσεις. Ο Αλ. Τσίπρας έκανε μια σειρά επαφών. Απότοκος τους είναι και η χθεσινή απόφαση της τάσης 6+6 αλλά εγώ θεωρώ ότι πρέπει να μάθουμε να συνηθίσουμε ότι πορευόμαστε χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλ. Τσίπρας παραμέρισε για να περάσει το νέο κύμα. Πρέπει να μάθουμε να συμφωνούμε και να διαφωνούμε. Δεν θεωρώ οτι κάθε φορά πρέπει να προστρέχουμε σε εκείνον. Εμείς πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα συζήτησης και εάν ο Αλ. Τσίπρας αισθανθεί την ανάγκη να παρέμβει θα το κάνει με τον τρόπο που κρίνει”.

  Και κατέληξε: ΅Στην Αριστερά είμαστε γιατί μας εμπνέει ένας άλλος κόσμος. Και μας συνδέει αυτό το αδιόρατο νήμα της αλληλεγγύης μεταξύ μας και προς την κοινωνία. Αλλά και ο κοινός μας στόχος να αλλάξει αυτός ο κόσμος. Υπάρχουν διαφοροποιήσεις των συντρόφων. Υπενθυμίζω ότι έχουμε υπογράψει όλοι μας ένα κώδικα δεοντολογίας βάσει του οποίου η έδρα ανήκει στο κόμμα και όποιος διαφωνεί και απομακρύνεται οφείλει να παραδώει την έδρα του στο κόμμα. Ειναι όμως συνειδησιακό θέμα του καθενός. Θεωρώ ότι για μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση του Κυρ.Μητσοτάκη και η πολιτική της δεξιάς. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αρα με όσους αποχώρησαν ή αποχωρήσουν, δεν έχουμε μέτωπο. Μέτωπο έχουμε με την συντηρητική κυβέρνηση και εκει ρέπει να στρέψουμε τα πυρά μας”,.