ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                         20-12-2023

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη τον κ. Σαμαρά να θέτει την δική του αυτόνομη πολιτική ατζεντα. Εχει σοβαρό πρόβλημα-Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να προτείνει λύσεις στη κοινωνία

“Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τον κ. Σαμαρά να χαράζει τη δική του αυτόνομη ατζέντα. Ο κ. Σαμαράς εξαιρέθηκε από την κομματική πειθαρχία κατά την ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για τους μεταναστες  και έχουμε πλέον βουλευτές δύο ταχυτήτων στη ΝΔ. Δεν μπορεί το δικό του ειδικό βάρος ως πρώην πρωθυπουργού, να πηγαίνει κόντρα στο κόμμα του”, τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κανάλι Ενα και τον Β.Ταλαμάγκα.  

“Πριν μια βδομάδα ο κ. Σαμαράς είχε αντίρρηση για τις συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. Εχει δηλώσει αντίθετος με το ν/σ για το δικαίωμα γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.Τα πρωτόκολλα συνεργασίας με τη Β. Μακεδονία, προς υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν έρχονται στη Βουλή γιατί έχει δηλώσει και ο κ. Σαμαράς ότι είναι αντίθετος. Η κυβέρνηση έχει σοβαρό πρόβλημα για την κατεύθυνση και υλοποίηση του προγράμματος της¨, συμπληρωσε.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στην τροπολογία του Υπουργείου Μετανάστευσης που χορηγεί άδεια εργασίας σε μετανάστες, ο κ. Ξανθόπουλος εκτίμησε πως «η κυβέρνηση εισπράττει τα επίχειρα της πολιτικής της». Οπως είπε υπάρχει ένα μεγάλο ιδεολογικό πρόβλημα στην συντηρητική παράταξη γιατί ξαφνικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι που για εκείνη ήταν λαθρομετανάστες, επικίνδυνοι για τον πολιτισμό, γίνονται ορατοί, αποκτούν εργασιακά δικαιώματα. “Σε αυτό το θέμα, απέναντι στη κυβέρνηση ήταν η ακροδεξιά και ο κ. Σαμαράς”. σημείωσε.

     Χαρακτήρισε μονομερή τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε, λέγοντας ότι η ακρίβεια κατατρώει το λαϊκό εισόδημα και αντίθετα βλέπουμε μια προνομιακή μεταχείριση του μεγάλου πλούτου και του μεγάλου κεφαλαιου από την κυβερνηση. “Οι εταιρείες διύλισης και εμπορίας πετρελαιοειδών, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, οι εταιρείες ενέργειας και οι τράπεζες μένουν στο απυρόβλητο. Η κυβέρνηση παίρνει πολλά από την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και της επιστρέφει ένα ελάχιστο ποσό”, υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τέλος τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε, ότι το κόμμα μπήκε πλέον σε άλλη φάση οργανωτικής ανασυγκρότησης και παράγει έργο. “Θεωρούμε ότι η παραλυτική εσωστρέφεια τελείωσε. Μπορούμε να επεξεργαστούμε ένα πρόγραμμα και να απευθυνθούμε στη κοινωνία. Είμαστε το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς, η αξιωματική αντιπολίτευση κι έχουμε μεγάλες θεσμικές ευθύνες στη Βουλή αλλά και πολιτικές ευθύνες απέναντι στη κοινωνία να υπάρξει ένα προοδευτικό μέτωπο που θα φράξει την κυβερνητικη αυθαιρεσία”, κατέληξε.