ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                      12-12-2022

Θ. Ξανθόπουλος στο Κανάλι Ένα: Σκάνδαλο μεγατόνων οι παρακολουθήσεις, έχει καταστρατηγηθεί το κράτος δικαίου-Φαντάζομαι η δικαιοσύνη θα δείξει ανάλογη ευαισθησία με την υπόθεση της κ. Καϊλή

   «Ντροπή. Ξεπερνά κάθε πολιτική κριτική να παρακολουθείται υπουργός της κυβέρνησης με κωδικό 5046c και το μόνο που να λέει είναι ότι δεν πιστεύω να με παρακολουθούσε ο πρωθυπουργός. Καταλαβαίνουμε ότι στην αγωνία τους να διασωθούν εγκαταλείπουν και τα τελευταία ψήγματα προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90.4 και την εκπομπή «Πειραιάς 24 με τον Βασ. Ταλαμάγκα.

    «Μέχρι την Παρασκευή μας έλεγαν δεν υπάρχουν στοιχεία, φέρτε τα. Τώρα δημοσιεύονται συνομιλίες αλλά ο κ. Χατζηδάκης θέλει να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο του και δεν βλέπει τον ελέφαντα στο δωμάτιο, ότι  έχει καταστρατηγηθεί το κράτος δικαίου. Δεν έχει τέλος αυτός ο κατήφορος. Τέτοιο σκάνδαλο μεγατόνων, δεν έχει υπάρξει στα χρονικά της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σαμαράς το ανέδειξαν ως μείζον θέμα για την λειτουργία της δημοκρατίας και τάχθηκαν κατά της επίκλησης του απορρήτου», συμπλήρωσε.

      «Είμαστε σε σημείο τομής. Εάν συνεχίσουν οι αποκαλύψεις φαντάζομαι η δικαιοσύνη θα δείξει ανάλογη ευαισθησία όπως με την κ. Καϊλή, Ενόψει εκλογών και μετά την ψήφιση του νόμου για την ΕΥΠ, καθώς αποκλείεται πλέον ο κ. Ανδρουλάκης να πληροφορηθεί γιατί παρακολουθήθηκε, θα πρέπει να περιμένουμε πολύ χειρότερα πράγματα», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος.

      Απαντώντας σε ερωτήσεις για το σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο όπου εμπλέκεται η ευρωβουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή, ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η υπόθεση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αφού οι εμπλεκόμενοι είχαν δείξει τη στάση τους απέναντι στην αραβική χώρα και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για αργά αντανακλαστικά σε σχέση με την διαγραφή της Εύας Καϊλή από το κόμμα, λέγοντας πως «ο δούρειος ίππος είχε ήδη μπει στην Τροία». Είπε ακόμη πως το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται σε περιδίνηση  ενώ σχολιάζοντας το  ταξίδι του Ν. Ανδρουλάκη στο Στρασβούργο, προκειμένου να συμμετάσχει ο ίδιος στις εργασίες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ανέφερε χαρακτηριστικά : «Είναι αργά για δάκρυα».