ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                 29-3-2023

Θ. Ξανθόπουλος: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η πρωτιά στις εκλογές και ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης στις 22 Μαΐου-Κανείς δεν θα γλιτώσει από τις ευθύνες του στο σκάνδαλο των υποκλοπών

“O ελληνικός λαός ψηφίζει και κρίνει με βάση το πρόγραμμα και τον επικεφαλής των κομμάτων. Είναι αυτονόητο ότι δίνουμε τη μάχη της πρωτιάς. Στις 22 Μαϊου μπορεί να προκύψει προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το μείζον», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κανάλι Ένα και τον Β. Ταλαμάγκα.

   «Το πρόβλημα για τον κ. Ανδρουλάκη είναι ποιος θα είναι πρωθυπουργός; Δεν θα πρέπει να γίνει προγραμματική συζήτηση για συγκλίσεις, για το που θα πάει η χώρα;  Πυροβολεί τα πόδια του και υπονομεύει το εγχείρημα της προοδευτικής διακυβέρνησης προσπαθώντας να κρατήσει ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι όμορος πολιτικά χώρος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αναγκαία η συμπόρευση των προοσδευτικών δυνάμεων. Ο λαος περιμένει από μας συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις», πρόσθεσε.

     «Η κυβέρνηση ΝΔ έχει ακέραιη την πολιτική ευθύνη για δεκάδες χιλιάδες θύματα πανδημίας, την πτώση του βιωτικού επιπέδου, την θεσπιση του πτωχευικού νόμου με τον οποίο ένα μεγάλο μέροςτων λαικών κατοικιών μεταφέρονται στα funds. Αυτό πρέπει να αλλάξει», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Ξανθόπουλος και πρόσθεσε: «Eχουμε διαμετρικά αντίθετη πρόταση. Κινούμαστε σε ριζικά αντίθετη τροχιά από την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Θα καταργήσουμε τις απλήρωτες υπερωρίες που καθιέρωσε ο νόμος Χατζηδάκη, τον πτωχευτικό κώδικα, θα καθιερώσουμε με νόμο την προστασία της πρώτης κατοικίας. Είναι για μας πρωταρχικό ζήτημα να ενισχύσουμε το καθημαγμένο ΕΣΥ που κράτησε στη πανδημία, χάρις στην αυτοθυσία των ιατρών, των νοσηλευτων και των εργαζομένων. Υπάρχει επομένως θέμα ευθείας αντιπαραθεσης μας με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και την πολιτική της. Στις εκλογές αντιπαρατίθενται δυο διαμετρικά αντίθετα σχέδια και οι πολίτες θα δουν ποιος μπορεί καλύτερα και αξιόπιστα να τους εκφράσει».

    «Για το σκάνδαλο των υποκλοπών έχουμε πει όλα στα φως. Είναι ζητημα λειτουργίας του κράτους δικαίου. Εφόσον η δικαιοσύνη διαπιστώσει εμπλοκή πολιτικών προσώπων η δικογραφια θα διαβιβαστεί στη Βουλή και θα κρίνουμε. Οτιδήποτε έχει σχέση με την ανάδειξη της καταστροφικής πολιτικής του Μεγάρου Μαξίμου στο ζητημα των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών θα έχει την ανάλογη κάλυψη από εμάς. Κανείς δεν θα γλιτώσει επικαλούμενος πιθανές διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Η σχετική συνταγματική πρόβλεψη έχει τροποποιηθεί», κατέληξε.