ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                              21-11-2023

Θ. Ξανθόπουλος στο Κανάλι της Βουλής: Είμαστε πίσω από τις ανάγκες της κοινωνίας. Πρεπει να πέσουν οι τόνοι και να συζητήσουμε πολιτικά για να  πάμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη μέρα-Σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του κ. Καραμανλή για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών

“Αύριο οι ελεύθεροι επαγγελματίες βγαίνουν στο δρόμο για τον κεφαλικό φόρο που επιβάλλει η κυβέρνηση σε ένα κόσμο που την στήριξε στις εκλογές κι εμείς συζητάμε για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ Αυτό δείχνει πόσο πίσω είμαστε από τις ανάγκες της κοινωνίας και πόσο γρήγορα πρέπει να κλείσει αυτό το θέμα¨, τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας το Κανάλι της Βουλής.  

   “Κατά αρχάς χρειάζεται καταλλαγή, ηρεμία, να πέσουν οι τόνοι εκατέρωθεν για να συζητήσουμε πολιτικά επί της ουσίας. Το ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις δεν είναι παράγοντας αποσταθεροποιησης. Είναι λόγος να συζητήσουμε πολιτικά. Οι προσωπικές αναφορές δεν βοηθούν να συζητήσουμε πολιτικά για να οικοδομήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας. Με ενοχλεί ότι κυριαρχούν αυτά τα σχόλια και μένουν εκτός συζητησης οι πολιτικές διαφορές. Γι αυτό χρειάζεται καταλλαγή, να πέσουν οι τόνοι, να σταματήσουν οι αιχμές εκατέρωθεν και να συζητήσουμε, για να παμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη μέρα.. Πρέπει να λύσουμε τα δικά μας προβλήματα και να απευθυνθούμε με ενιαίο και προωθητικό λόγο στη κοινωνία”, συμπλήρωσε.  

    “Στην Αριστερά δεν είμαστε για αυτοεπιβεβαίωση, στρατευόμαστε για ένα καλύτερο κόσμο. Εχουμε κουράσει τους πολίτες. Η κοινωνία βιώνει προβλήματα στην καθημερινότητά της. Η ακρίβεια επιμένει, ο πληθωρισμός απληστίας κυριαρχεί. Στο Νευροκόπι υπάρχει ήδη κρύο και τα καύσιμα είναι αναγκαία για την καθημερινότητα των κατοίκων”, υπογράμμισε.

   “Οι χιλιάδες πολίτες που ήρθαν σε δύο εσωκομματικές εκλογικές αναμετρήσεις έδωσαν το φιλί της ζωής στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διπλή εμφατική ήττα και τον ξαναέβαλαν στο πολιτικό προσκήνιο. Το μήνυμα της κάλπης είναι ότι υπάρχει ενας Πρόεδρος που δεν αμφισβητείται, που εκλέχτηκε από συμφωνημένη και άψογη διαδικασία αλλά υπάρχει και μια ισχυρή μειοψηφία με την οποία οφείλει να βρεθεί τρόπος συνεννόησης”, σημείωσε.   

Ο κ. Ξανθόπουλος επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή όσα είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έχει διακριθεί για έλλειψη ενσυναίσθησης, αλαζονεία και έπαρση. “Το ότι για τα Τεμπη είπε ότι κρίθηκαν στις εκλογές, δείχνει κάτι. Δεν ήταν όμως η κακιά στιγμή. Ηταν σωρεία παραλείψεων και λαθών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργού του κ. Κ. Καραμανλή που οδήγησαν στο χαμό των συνανθρωπων μας. Υπάρχουν πολύ σοβαρές ευθύνες για την κυβέρνηση και τον κ. Καραμανλή”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.