ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                            8-10-2022

Θ. Ξανθόπουλος στο Κόκκινο: Απόδειξη ενοχής η προσπάθεια της κυβέρνησης να κουκουλώσει τις ευθύνες της στο σκάνδαλο των υποκλοπών-Ότι και να κάνει η αλήθεια δεν πρόκειται να αποκρυβεί

   «Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια εξόχως αντιθεσμική ενέργεια και πιάστηκε με το κοριό στο αυτί όπως είπε ο Αλ.Τσίπρας. Εκτοτε είναι σε κινούμενη άμμο  Ότι και να κάνει βυθίζεται στα ανομήματα με τα οποία επέλεξε να πολιτευθεί. Το γεγονός ότι συζητείται για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση μυστική συνεδρίαση της Βουλής, είναι ενδεικτικό του πανικού της. Τι μεγαλύτερη απόδειξη της εμπλοκής και ενοχής της κυβέρνησης στο σκάνδαλο των υποκλοπών, από το να μην διαρρεύσει τίποτε, δήθεν διότι διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα;»

  Αυτά επεσήμανε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο μεσημεριανό Μαγκαζίνο του Κόκκινου και τον Διον. Ελευθεράτο. Και πρόσθεσε: «Τα βασικά ερωτήματα είναι γιατί παρακολουθήθηκε ο Ν. Ανδρουλάκης και ποιος έδωσε την εντολή. Η κυβέρνηση με την όλη στάση της αλλά και την απαράδεκτη τακτική του μονοκομματικού προεδρείου στην Εξεταστική και του αποκλεισμού μαρτύρων που πρότεινε η αντιπολίτευση, επέδειξε έναν αυταρχισμό που δεν καμία σχέση μα τα κοινοβουλευτικά ήθη και επιβεβαιώνει την πολιτική ευθύνη προσωπικά του πρωθυπουργού στον οποίο υπάγεται η ΕΥΠ. Ότι και να κάνει όμως η αλήθεια δεν πρόκειται να αποκρυβεί. Σιωπητήριο στη Δημοκρατία δεν πρόκειται να επέλθει», τόνισε.

      Απαντώντας σε ερώτηση για τον ναζιστικό χαιρετισμό στη δίκη της Χ.Α και την στάση του δικαστηρίου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα της ευταξίας της συνεδρίασης του δικαστηρίου είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του διευθύνοντος την διαδικασία, στον οποίο ο νόμος παρέχει δυνατότητα για τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Είπε ακόμη ότι είναι ανησυχητικό ότι η προεδρεύουσα του δικαστηρίου δεν θεώρησε άξια λόγου  την συμπεριφορά του κ. Πλεύρη και υπενθύμισε ότι υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, όπου συμπεριφορές που ανάγονται σε συμβολισμούς καταδικασμένους στη συνείδηση της ανθρωπότητας, παραπέμπουν σε μαύρες εποχές, αναδεικνύουν την εχθροπάθεια ή θυμίζουν ότι χειρότερο έχει ζήσει το ανθρώπινο γένος, δίνουν λαβή για περαιτέρω δικαστικές ενέργειες. Τέλος εξέφρασε την μεγάλη ανησυχία του, για το γεγονός ότι αυτού του τύπου οι συμπεριφορές επαναλαμβάνονται  κάτι που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί βγαίνουν από τα λαγούμια  τους γιατί καταλαβαίνουν ότι υπάρχει ο ζωτικός χώρος να εκφράσουν τις απεχθείς απόψεις τους. «Αυτό είναι το κορυφαίο ζήτημα», υπογράμμισε.