ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                           27-11-2020

Θ. Ξανθόπουλος στο Κόκκινο για την κατάσταση στο νοσοκομείο Δράμας: Πολύ δύσκολες οι συνθήκες-Η κυβέρνηση από τον Μάιο απλώς παρακολουθούσε

«Oι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Υπάρχουν πολλά κρούσματα, το νοσοκομείο είναι στα όρια του, η ΜΕΘ είναι γεμάτη. Εχουμε σχεδόν 70 θανάτους στη Δράμα εξαιτίας του κορωνοϊού κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας». Αυτά τόνισε μιλώντας «στο Κόκκινο», ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο οποίος συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στη Δράμα και τις συναντήσεις του με εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων στο νοσοκομείο καθώς και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης.

Ο κ. Ξανθόπουλος, επεσήμανε επίσης, μεταξύ άλλων:

-Ολοι όσοι νοσούν ή έχασαν την ζωή τους είναι γνωστοί μας, άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Ένα νέφος απαισιοδοξίας και φόβου έχει απλωθεί πάνω από τη πόλη. Αυτό ανατρέπεται με στοχευμένες κινήσεις.

-Ο κ. Κικίλιας μετά την ατομική ευθύνη επινόησε και την συλλογική ευθύνη μιας πόλης. Κρείττον σιγάν…

-Νοσούν επίσης δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές. Χρειάζονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ.

-Η κυβέρνηση από τον Μάιο ως τώρα απλώς παρακολουθούσε τις εξελίξεις. Δεν έκανε τίποτα, δεν προχώρησε σε μαζικά τεστ. Τώρα τρέχει και δεν προλαβαίνει.