ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                    17-2-2023

Θ. Ξανθόπουλος στο Κόκκινο: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον πτωχευτικό νόμο κατάργησε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και τώρα αρνείται να πάρει μέτρα

     «Η ύπαρξη κατοικίας είναι προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής. Η κυβέρνηση δεν έχει επίγνωση του τι συμβαίνει στη κοινωνία», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο και την Κατερίνα Ακριβοπούλου.

     «Τα funds είναι άφαντα. Δεν αντιμετωπίζουν τον δανειολήπτη ως συναλλασσόμενο πολίτη για να βρουν λύση. Δεν απαντούν καν στα τηλέφωνα και απαιτούν απίστευτα πράγματα. Και όλα αυτά γίνονται γιατί έχουμε ένα πτωχευτικό κώδικα που κατάργησε κάθε έννοια προστασίας της πρώτης κατοικίας ενώ οδηγεί σε πτώχευση πλέον και τους ιδιώτες. Ενας υπάλληλος θα πτωχεύσει και θα χάσει το σπίτι του. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Γι αυτό χρειάζεται ένα μέτωπο συνολικής δημοκρατικής αντίστασης», πρόσθεσε.

     «Οι δικαστές του Αρείου Πάγου είχαν να μελετήσουν δεκάδες υπομνήματα, φορέων και κατέληξαν σε απόφαση μέσα σε μια βδομάδα.  Μας αιφνιδίασαν όλους, δεν το έχουμε ξαναδεί. Σημασία όμως έχει τι κάνουμε τώρα. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί, μέχρι τουλάχιστον στις εκλογές, να αποφασίσει ο ελληνικός λαός και η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει να προχωρήσει, είτε με νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας όπως λέμε εμείς, ή να αφήσει αρρύθμιστο τα τοπίο. Αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέταξε για άλλη μια φορά την μπάλα στην εξέδρα», κατέληξε.