ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                           9-12-2022

Θ. Ξανθόπουλος στο Κόκκινο: Με τη πλάτη στο τοίχο ο κ. Μητσοτάκης για τις υποκλοπές-Βυθίζεται στη πλήρη ανυποληψία

     «Ζήτημα δημοκρατίας, κράτος δικαίου και ατομικών δικαιωμάτων πολιτών αποτελούν οι υποκλοπές. Αυτό το πλαίσιο αρθρώσαμε την ένσταση αντισυνταγματικότητας που καταθέσαμε για το νομοσχέδιο της ΕΥΠ και της άρσης του απορρήτου, ώστε να αναδειχθεί σε όλο το εύρος ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης προσπαθεί να ολοκληρώσει θεσμικά τις παρακολουθήσεις που η ίδια έκανε αλλά και την συγκάλυψη τους».

    Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο. «Η κυβέρνηση συνελήφθη με τον κοριό στο αυτί. Έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Γι αυτό κι επιχειρεί να στεγανοποιήσει την ΕΥΠ και εκ των υστέρων να καλύψει και τους προμηθευτές του predator’, συμπλήρωσε.

     «Δεν υπάρχει φιλελεύθερη δημοκρατία με μια ΕΥΠ που δεν λογοδοτεί πουθενά. Δεν μπορεί να ξεπέσουμε σε αυταρχικό καθεστώτα αδιαφορώντας για τα ατομικά δικαιώματα», σημείωσε  και κατέληξε:

      «Ο κ. Μητσοτάκης είναι με τη πλάτη στο τοίχο. Δεν μπορεί να αποστεί από όσα έχει ήδη πει. Βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ανυποληψία. Θα πιει  αυτό το πικρό ποτήρι μέχρι τέλος. Επικεφαλής άδηλων υπηρεσιών των μυστικών υπηρεσιών. Με τη λογική του προσπαθεί να πετάξει την μπάλα την εξέδρα για να πάμε σε εκλογές με το σκάνδαλο των υποκλοπών στο ημίφως Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα επιμείνουμε θεσμικά γιατί  το θέμα αυτό αφορά ευθέως τη λειτουργία του κράτους δικαίου».