ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                         8-8-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Μείζον ζήτημα δημοκρατίας οι υποκλοπές-Να μπει τέλος στην παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών από παρακρατικούς μηχανισμούς-Καταθέτω μηνυτήρια αναφορά για το πλαστό έγγραφο με δήθεν υπογραφή Τσίπρα

   «Mείζον ζήτημα οι υποκλοπές, πρέπει να ενεργοποιήσουν όλους τους δημοκρατικούς πολίτες γιατί η χρησιμοποίηση του κρατικού μηχανισμού για έκνομες δραστηριότητες, όπως είναι η παρακολούθηση πολιτικών και η δημιουργία στεγανών στους θεσμούς, βάλλουν κατά του πυρήνα του κράτους δικαίου», τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο και τον Ν. Σβέρκο, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος

    «Η υπόθεση αυτή των παράνομων υποκλοπών έχει επίσης και βαριές ποινικές συνέπειες. Παρατηρούμε ότι μια παράταξη που εμφανίζεται ως δήθεν φιλελεύθερη, θυμάται τις πιο μαύρες και σκοτεινές εποχές του βαθέος κράτους. Φαίνεται ότι οι «νόμιμοι ιδιοκτήτες»  της χώρας αισθάνονται πιο ίσοι και δημιουργούν παρακρατικούς θεσμούς», υπογράμμισε.

    «Το γεγονός ότι γίνονται χιλιάδες παρακολουθήσεις με μάλιστα υπό την επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας πρέπει να μας απασχολήσει. Αυτό έγινε και με τον δημοσιογράφο κ. Κουκάκη, που αρχικά η κυβέρνηση μας έλεγε  ότι αφορά ιδιώτες και δεν εμπλέκεται η ΕΥΠ», συμπλήρωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

     «Επίσης, υπάρχει και το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πικραμένου, η οποία ακύρωσε την δυνατότητα του πολίτη να ενημερωθεί εκ των υστέρων ότι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση. Εχουμε εδώ και τον πρόεδρο της Αρχής για την Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών,  τον  κ. Ράμμο, ο οποίος υπό την ακαδημαϊκή ιδιότητα του, είχε διαφωνήσει με την διάταξη αυτή. Γι αυτό θεωρούμε ότι κάθε δημοκρατικός πολίτης πρέπει να απαιτήσει να μπει τέλος στην παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων του από την πολιτεία και τους μηχανισμούς της», πρόσθεσε ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής επιτροπής, είπε  ότι και με τη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία παράγει πολιτικά αποτελέσματα και παράλληλα δημιουργεί συγκλίσεις με την δημοκρατική αντιπολίτευση.

      Τέλος, δήλωσε ότι ως τομεάρχης Δικαιοσύνης, καταθέτει σήμερα στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μηνυτήρια αναφορά για το πλαστό έγγραφο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με δήθεν υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα, «Δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα που έλεγε και ο Ηλίας Ηλιού. Οσο απονομιμοποιείται η κυβέρνηση στη συνείδηση του κόσμου, τόσο επιχειρείται να δημιουργηθούν πλαστά αναχώματα. Τονίζω πως όποιος χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας, θα βρίσκει απάντηση στις δικαστικές αίθουσες», κατέληξε.