ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                  25-8-2022

Θ. Ξανθόπουλος στο Κόκκινο: «Ρέκβιεμ Μητσοτάκη αύριο στη Βουλή-Οι υποκλοπές έχουν το ονοματεπώνυμό του

«Αναδεικνύουμε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας που βάλλει κατά του κράτους δικαίου και των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Παρά την παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης που μεταθέτει διαρκώς το πρόβλημα με την ελπίδα ότι θα το εκτονώσει επικοινωνιακά, αύριο στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, είναι η ώρα της κρίσης και της αλήθειας», επεσήμανε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας το Κόκκινο.

    «Είχαμε ζητήσει να προηγηθεί η συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών με κλήση όλων των εμπλεκομένων Είμαστε ήδη πιο ανήσυχοι μετά την χθεσινή συνεδρίαση για την έγκριση του διορισμού του νέου Διοικητή της ΕΥΠ», πρόσθεσε.

     Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι είναι στον αέρα η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές καθώς η ΝΔ παίζει παιγνίδι καθυστέρησης. «Ομως ο βασιλιάς είναι γυμνός. Οι υποκλοπές έχουν γίνει και υπάρχει ονοματεπώνυμο Κυρ. Μητσοτάκης για την πολιτική ευθύνη», συμπλήρωσε.

      Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει σοβαρή  ποινική διάσταση στην υπόθεση που αναδείχθηκε με τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη. «Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επέλεξε να ασχοληθεί με τη διαρροή και όχι με την ουσία των υποκλοπών. Επαναλαμβάνουμε πως δεν θα μείνει τίποτα κρυφό, γιατί είναι ένα μείζον  θέμα  στο οποίο εμπλέκεται κραυγαλέα προσωπικά ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης, υπήγαγε την ΕΥΠ, προσωπικά σε αυτόν και άλλαξε το νόμο να διορίσει άτομο μειωμένων προσόντων ως Διοικητή της. Υπήρξε λοιπόν συγκεκριμένος σχεδιασμός», υπογράμμισε, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις, σημείωσε πως δεν έχει γίνει ακόμη έρευνα σε όσους εμπορεύονται το παράνομο λογισμικό των υποκλοπών ούτε κατασχέθηκαν οι υπολογιστές όσων εμπλέκονται.

     «Είμαστε συνεχώς πρωτοσέλιδα στο διεθνή τύπο. Είναι μείζον θέμα και θα είναι συνέχεια στη πολιτική ατζέντα, Πλανάται πλάνην οικτράν η κυβέρνηση αν νομίζει ότι μπορεί να φύγει από την επικαιρότητα. Το νέο πολιτικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε έσπασε το προσωπείο του Κυρ. Μητσοτάκη, ως φιλελεύθερου κεντρώου πολιτικού  Ότι κι αν κάνει, είναι μια μάχη υπονομευμένη γιατί ο ίδιος δεν έχει αναλάβει ούτε μια ευθύνη, Κορυφαίοι συνταγματολόγοι έχουν θέσει  ζήτημα παραβίασης της συνταγματικής νομιμότητας. Αύριο η συζήτηση στη Βουλή, θα αποτελέσει το ρέκβιεμ του «φιλελεύθερου και κεντρώου»  Κυρ. Μητσοτάκη», κατέληξε.

Ακούστε τα ηχητικά αρχεία