ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                          25-4-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Αν δεν αλλάξει πολιτική κατεύθυνση η χώρα οι πολίτες δεν θα τα βγάλουν πέρα-Το αναστάσιμο μήνυμα να γίνει πράξη για όλη την κοινωνία

   «Χρόνια πολλά και το αναστάσιμο μήνυμα να γίνει πράξη για όλη τη κοινωνία», ευχήθηκε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κόντρα Channel. “O  συμβολισμός του μηνύματος της Ανάστασης έχει και τέτοια χαρακτηριστικά. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα χρήματα που δόθηκαν από την αρχή της κρίσης ήταν χαριστικές συμβάσεις και απευθείας αναθέσεις. Αν δεν αλλάξει πολιτική κατεύθυνση η χώρα, ο κόσμος δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Γι’ αυτό προτείνουμε τη δημιουργία μιας προοδευτικής κυβέρνησης και έχουμε καταθέσει την πρόταση των 5+1 σημείων προς τις προοδευτικές δυνάμεις», συμπλήρωσε.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την μεγάλη πασχαλινή έξοδο, ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού και αποκλεισμού, το να μπορέσουνε να δραπετεύουμε για 2-3 μέρες σε ένα κοντινό ή μακρύτερο προορισμό, δεν συνιστά αλλαγή στάτους. Οι λογαριασμοί περιμένουν, ο πληθωρισμός κατατρώει το εισόδημα, τα είδη κατανάλωσης συνεχίζουν την ανιούσα και αυτό δεν μπορεί να αντιρροπηθεί με την έξοδο κάποιων ημερών σε ένα κοντινό ή μακρινό προορισμό».

      Σχολιάζοντας την επανεκλογή Μακρόν στη Γαλλία, παρατήρησε: «Είναι στεναγμός ανακούφισης από όλους τους δημοκράτες, και τους πολίτες τη ΕΕ που δεν έχουν σχέση με την ακροδεξιά πολιτική της Λεπέν.  Υπερίσχυσε το δημοκρατικό προσκλητήριο, η ευαισθησία και η υπευθυνότητα  που επέδειξαν κυρίως οι αριστεροί πολίτες της Γαλλίας.   Η παρουσία της Λεπέν θα αναδιέτασσε πλήρως το διεθνές πλαίσιο και θα απελευθέρωνε ομόρροπες δυνάμεις στις χώρες της Ευρώπη. Ο πρόεδρος Μακρόν, έχει μια νεοφιλελεύθερη προσέγγιση η οποία τροφοδοτεί την αντισυστημική ψήφο και στρέφει πολίτες προς την ακροδεξιά. Καίριο ζήτημα για τις προοδευτικές δυνάμεις, ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών είναι να αρθρώσουν έναν συνεκτικό και ενιαίο λόγο για να δώσουν ελπίδα και να πείσουν τους πολίτες ότι η αντισυστημική τους ψήφος πρέπει να κατευθυνθεί προς την προοδευτική κατεύθυνση και όχι να διασπείρεται στα διάφορα ακροδεξιά μορφώματα».  

    Δείτε το βίντεο εδώ

    Από 46.14’’  49’.11’’