ΘΕΟΦΙΛΟΣ  ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                      3-7-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Η αντιφατική πολιτική της κυβέρνησης τροφοδοτεί τον ανορθολογισμό- Ζήτημα προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης ο εμβολιασμός

«Καταγράφεται χαμηλός αριθμός εμβολιασμένων διπλής δόσης, ενώ η κυβέρνηση έλεγε ότι τέτοια εποχή  θα έχει κτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας. Προφανώς κάτι δεν έκανε καλά η κυβέρνηση αλλά δεν προχωρά σε αυτοκριτική και διορθώσεις της πολιτικής της. Αντίθετα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Επιχειρεί κίνηση  επικοινωνιακής διαχείρισης. Με την κάρτα στους νέους επιμένει στην «ατομική ευθύνη» και ουσιαστικά καλύπτει τα νώτα της. Για μας το θέμα αυτό είναι ζήτημα προσωπικής ευθύνης και κοινωνικής υπευθυνότητας. Επρεπε να υπάρχει άλλη προσέγγιση. Η Γαλλία κάνει ήδη μια ωραία καμπάνια για τον εμβολιασμό των νέων».

Αυτό τόνισε, ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Επι του Πιεστηρίου», του Kontra Channel. Kαι συμπλήρωσε: Οι αντιφάσεις της κυβέρνησης, όπως αυτά που έγιναν με το εμβόλιο της Astra Zeneca, τροφοδοτούν τον ανορθολογισμό. Και με ένα ποσοστό εμβολιασμένων κάτω του 40% , θεωρεί  ότι πάμε καλά. Xρειάζεται όμως οργανωμένη και υπεύθυνη παρέμβαση εκ μέρους της».

Ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε επίσης χαρακτηριστικά: Στη Δράμα για παράδειγμα, μια περιοχή που δοκιμάστηκε δεινά τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο, όπου χάσαμε πάνω από 300 συνανθρώπους μας,  λειτουργούν 3 εμβολιαστικές γραμμές για το 70% του πληθυσμού. Παράλληλα έχουμε άλλες τρεις εμβολιαστικές γραμμές για το υπόλοιπο 30% του πληθυσμού, στα Κ.Υ Προσοτσάνης, Νευροκοπίου και Παρανεστίου, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Δράμας να περιμένουν με μεγάλη καθυστέρηση τη σειρά τους ή να αναγκάζονται πηγαίνουν σε διπλανά εμβολιαστικά κέντρα και όμορους νομούς, Η Δράμα είναι μια από τις χαμηλότερες περιοχές σε ρυθμό εμβολιασμού».

Απαντώντας σε ερώτηση για την σύλληψη του χρυσαυγίτη Χρ. Παππά, υποστήριξε: «Κατ΄, αρχάς το ότι διέφυγε, ενώ έλεγαν ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αποτελεί κόλαφο για την ΕΛ.ΑΣ. Το ότι βρέθηκε μέσα στο Ζωγράφου, σε σπίτι υποψήφιας βουλευτού της ΧΑ μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Το ότι άργησε η αστυνομία να ανταποκριθεί και να δράσει, αποτελεί σημείο κριτικής. Είναι θετικό ότι συνελήφθη γιατί κλείνει μια εκκρεμότητα του κράτους δικαίου με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Και αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν θύλακες ακροδεξιών μέσα στην αστυνομία, τότε ίσως να εξηγούνται και πολλά. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε όλοι ώστε να εξαλειφθούν τέτοιο θύλακες από την αστυνομία», κατέληξε

Δείτε εδώ

Από   1.11 00