ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                 17-10-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Η κοινωνία είναι επιφυλακτική, φοβάται συσκότιση στην υπόθεση του Κολωνού-Χρειαζόμαστε θεσμούς υποστήριξης των ευάλωτων οικογενειών

  «Αν ισχύει ότι η μητέρα της 12χρονης πήγε πριν ένα μήνα και κατήγγειλε το γεγονός  στο οικείο αστυνομικό τμήμα και από εκεί την απέπεμψαν, τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Κontra. “Η κοινωνία επειδή είδε την διακριτή αντιμετώπιση του Λιγνάδη, o οποίος ανήκει  στην κοινωνική και καλλιτεχνική ελίτ και έχει στενές σχέσεις με την πολιτική εξουσία, φοβάται ότι μπορεί να υπάρξει και εδώ συσκότιση και ομερτά. Γι’ αυτό είναι πολύ επιφυλακτική”, συμπλήρωσε.

      Ο κ. Ξανθόπουλος χαρακτήρισε  την υπόθεση «τεράστιο ζήτημα που χρειάζεται σοβαρή συζήτηση από όλους» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αισθάνεται στριμωγμένη λόγω της πολιτικής ιδιότητας του κατηγορουμένου, προσπαθεί να δημιουργήσει αντιπερισπασμό και δείχνει να μην καταλαβαίνει την ουσία του προβλήματος. «Το πρώτο που οφείλει να κάνει μια κοινωνία είναι να δημιουργήσει θεσμούς ελέγχου, υποδοχής και υποστήριξης των ευάλωτων οικονομικά οικογενειών. Όταν μεγαλώνουν τα παιδιά ως αυτοφυή φυτά, σε μια κοινωνία σε κρίση, δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες σε εκείνους που αισθάνονται ότι είναι υπεράνω του νόμου και έχουν άκρες, για να κάνουν τις ακατανόμαστες πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται. Αυτή είναι η ποιοτική μας διαφορά με ΝΔ. Δεν θεωρούμε τη σήψη ως απόρροια προσωπικών επιλογών αλλά πιστεύουμε ότι έχει κοινωνικές αιτίες και για αυτό χρειάζεται κοινωνική αντιμετώπιση», υπογράμμισε.

     Ο κ. Ξανθόπουλος είπε επίσης ότι πρέπει να αφεθεί η δικαιοσύνη να ελέγξει σε βάθος την υπόθεση και να αποδώσει ευθύνες, σημείωσε ότι ο Ποινικός Κώδικας είναι επαρκής ενώ επανέλαβε ότι το έγκλημα έχει κοινωνικές αναφορές και αφετηρίες.