ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                   14-3-2023

Θ. Ξανθόπουλος: Η ΝΔ κρύβει τον κ. Καραμανλή-Περιορισμένης διάρκειας η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης-Ο πρώην υπουργός οφείλει να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και την ελληνική κοινωνία

     «Δώδεκα μέρες έχουν περάσει από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και ο Καραμανλής παραμένει απών, είναι άφαντος. Πως μιλούν στη κυβέρνηση για πολιτική ευθύνη; Μας έλεγαν που είναι ο Σπίρτζης, ενώ ο υπεύθυνος υπουργός Μεταφορών που είναι ο κ. Καραμανλής παραμένει εξαφανισμένος», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΝΕ Channel.

      “Οφείλει λοιπόν ως εκ της θέσεως του ο κρυπτόμενος πρώην υπουργός να δώσει εξηγήσεις στο Κοινοβούλιο και την ελληνική κοινωνία. Παραιτήθηκε αλλά θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Δηλαδή η πολιτική ευθύνη είναι περιορισμένης διάρκειας και θα επανέλθει; Στη ΝΔ δεν αναμετρώνται με το πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει όταν τον κατ΄ εξοχήν υπεύθυνο τον κρύβεις και δεν το θέτεις προ των ευθυνών του», υπογράμμισε.

     Ο κ. Ξανθόπουλος πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ζητήσει να κληθούν όλοι οι υπεύθυνοι, πρώην και νυν υπουργούς, διοικήσεις ΟΣΕ κ.α) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αλλά συναντήσαμε την αντίδραση της ΝΔ. Αναφερόμενος τέλος στην περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε ότι τότε ολοκληρώθηκε η διπλή γραμμή, ένα τεράστιο ζήτημα καθώς χωρίς αυτή δεν μπορούσε να αναπτυχθεί πλήρως αυτοματοποιημένων ελέγχων, προστέθηκαν 270 χλμ στο δίκτυο, επιταχύνθηκαν όλα τα έργα για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μετακινήσεων ενώ αναμορφώθηκε και η σύμβαση για τη τηλεδιοίκηση την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ όφειλε να ολοκληρώσει το 2020 αλλά δεν το έκανε.