ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                  29-5-2023

Θ. Ξανθόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ: Με προμετωπίδα το πρόγραμμα μας δίνουμε τη μάχη κατά της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη-Τα προβλήματα της κοινωνίας είναι ζέοντα και είναι εδώ

“Εμείς στην Αριστερά είμαστε μαθημένοι και από ήττες αλλά και από νίκες….Θυμίζω ότι στις εκλογές του 2019 μεταξύ ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών είχαμε άλμα 8 μονάδων. Χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις εν κινήσει. Τις κάναμε ήδη με την εκλογική επιτροπή που θα έχει την ευθύνη του εκλογικού αγώνα. Το μείζον όμως είναι να μιλήσουμε για το πρόγραμμά μας. Τα προβλήματα είναι εδώ και ζέοντα”, τόνισε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και τον Χρήστο Μιχαηλίδη.

“Ερχονται πλειστηριασμοί. Ο κόσμος θα χάσει τα σπίτια του. Θα γίνει τεράστια μεταφορά ιδιωτικού πλούτου σε χέρια λίγων. Έχουμε επίσης την ανασφάλιστη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες. Η πρότασή μας για αύξηση μισθών, μείωση τιμών, με μείωση ακόμη και μηδενισμό ΦΠΑ στα προϊόντα μεγάλης ζήτησης(ψωμί, παιδικό γάλα), η ρύθμιση χρεών, δεν πέρασε στη δημόσια σφαίρα”, συμπλήρωσε. Και πρόσθεσε:

“Προέρχομαι από τη Δράμα, έναν κατά βάση αγροτικό νομό. Είναι τεράστιο το πρόβλημα, γιατί οι αγρότες δανείζονταν με υποθήκη τα χωράφια τους που τώρα έχουν περάσει στα funds. Κινδυνεύουμε με αφελληνισμό της γεωργίας. Στα θέματα αυτά η κυβέρνηση δεν έχει πειστικές απαντήσεις. Επίσης το νοσοκομείο της Δράμας έχει σοβαρά προβλήματα στο πλαίσιο των πολιτικών υποβάθμισης του ΕΣΥ που ακολουθεί η κυβέρνηση”.

Ο κ. Ξανθόπουλος επανέλαβε ότι μια από τις βασικές αιτίες της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι αυτοεγκλωβίστηκε στην υπεράσπιση της απλής αναλογικής με αποτέλεσμα η άρνηση συνεργασιών από τα όμορα πολιτικά κόμματα να θολώνει ο στίγμα του και να στρέφει αλλού τον κόσμο. Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης μιλά ήδη για τρίτες εκλογές αν δεν πετύχει αυτοδυναμία, δημιουργεί συνθήκες αστάθειας και όχι σταθερότητας, όπως είπε.

 Χαρακτήρισε ασύλληπτο και αδιανόητο για ένα ευρωπαϊκό κράτος, να παρακολουθεί το γραφείο του πρωθυπουργού υπουργούς και μέλη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων όπως πιστοποίησε η ΑΔΑΕ. “Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα η κυβέρνηση θα είχε πέσει σε 24 ώρες. Εδώ κανείς δεν ξέρει γιατί παρακολούθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης. Ο κ. πρωθυπουργός είπε ότι δεν ήταν ύποπτος για εθνικά θέματα, άρα εκείνος ξέρει γιατί παρακολουθήθηκε. Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όσοι κλήθηκαν όμως επικαλέστηκαν το απόρρητο”, σημείωσε.  

     “Για μας μας μοναδικός αντίπαλος είναι η Δεξιά. Ένας Μητσοτάκης απόλυτος κυρίαρχος θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος όπως το ξέρουμε μεταπολιτευτικά. Για αυτό ζητάμε κάθε ψήφο των πολιτών για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρό ανάχωμα στις επιλογές του κ. Μητσοτάκη ή ακόμη καλύτερα να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα και να υπηρετήσουμε τον λαό από από όπου αυτός μας τάξει”, κατέληξε.