ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2-3-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Δεν υπάρχει λόγος να κηλιδωθεί η ελληνική δημοκρατία με το θάνατο απεργού πείνας-Η ΝΔ είναι μια κακή κυβέρνηση για την πλειοψηφία των πολιτών

«Δεν υπάρχει λόγος να κηλιδωθεί η ελληνική δημοκρατία με το θάνατο ενός απεργού πείνας, έστω κι αν αυτός είναι ο απεχθέστερος των εγκληματιών» δήλωσε, με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα,  ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Εδώ και Τώρα» του 102 fm της ΕΡΤ3.

«Η Δημοκρατία είναι επιεικής και συμπεριληπτική. Για το θέμα έχουν πάρει θέση  ο κ. Καμίνης και το ΚΙΝΑΛ το ΚΚΕ, το ΜεΡΑ 25, ο κ. Σοφός, ο κ. Τζαβάρας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάτρας και πολλοί άλλοι θεσμικοί φορείς προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως η ΝΔ και η κ. Νικολάου εμμένουν στις θέσεις τους. Φοβάμαι ότι η ΝΔ με τα αδιέξοδα που σωρεύει, κλείνει το μάτι στο συντηρητικό της ακροατήριο και χαϊδεύει τα ακροδεξιά αντανακλαστικά ενός τμήματος της κοινωνίας και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας», συμπλήρωσε.

Σημείωσε επίσης ότι ο σωφρονισμός «για την αντίληψη της κυβέρνησης είναι ζήτημα νόμου και τάξης και όχι επανένταξης και διαπαιδαγώγησης» θυμίζοντας πως μια από τις πρώτες αποφάσεις της ήταν η μεταφορά του σωφρονιστικού συστήματος από την αρμοδιότητα του υπουργείου δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθιστώντας την Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής, ένα «υπερυπουργείο» μέσα σε υπουργείο.

Απαντώντας σε ερώτηση για την παράσταση διαμαρτυρίας των δικηγόρων στο Μέγαρο Μαξίμου, επεσήμανε:

«Όχι μόνο οι δικηγόροι αλλά όλοι οι επιστήμονες δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση. Οι δικηγόροι ωστόσο που ουσιαστικά βρίσκονται σε άτυπη αργία, πήραν ένα αρχικό βοήθημα πέρσι αλλά ζητούν οικονομική στήριξη. Η πλειοψηφία αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Είναι θέμα κοινωνικής ευαισθησίας και πολιτικής υπευθυνότητας. Οι προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι η μεσαία τάξη έχει υποφέρει τα πάνδεινα από την ανάλγητη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδονται από τα δύστροπα γεγονότα και αποδεικνύουν ποιος είναι τελικά ανάλγητος».

Οσον αφορά την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρατήρησε μεταξύ άλλων:

«Από εμάς οι πολίτες δεν πρέπει να περιμένουν κραυγές και κατάρες. Κάνουμε δομική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση. Την παρωδία αντιπολίτευσης που έκανε η ΝΔ ζητώντας συνέχεια εκλογές και πυροδοτώντας την ένταση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία και θα τηρήσει και θα τιμήσει, εμείς δεν θα την ακολουθήσουμε. Η ΝΔ είναι μια κακή κυβέρνηση για την πλειοψηφία των πολιτών και αυτό αναδεικνύουμε».

Σχολιάζοντας τέλος την άρνηση της ΕΡΤ να καλύψει την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις προτάσεις του για την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ,  σημείωσε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί  ότι η δημόσια τηλεόραση αποκλείει την ελληνική κοινωνία από τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη: