ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                       27-4-2023

Θ. Ξανθόπουλος στο Real fm: Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις πολιτικές της αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες-Με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εφικτή η προοδευτική κυβέρνηση-Πολιτική αστάθεια προκαλεί η πρόταση της ΝΔ για συνεχείς εκλογές

“Το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι ότι την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ διευρύνθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες. Η πολιτική της ΝΔ δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει. Επιλέγει φοροαπαλλαγές που ευνοούν μεγάλα εισοδήματα. Η κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται μέσω pass. Χρειάζονται δομικά, διαρθρωτικά μέτρα, όπως η αύξηση στα 880 ευρώ του κατώτατου μισθού, που ενισχύει την κατανάλωση”. Αυτά τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Real fm και τον Ν. Χατζηνικολάου, σε ένα ραδιοφωνικό ντιμπέιτ με τον υπ. βουλευτή της ΝΔ στην Αν. Αττική, Γ, Βλάχο.

Για το ζήτημα της υγείας σημείωσε ότι η πολιτική της ΝΔ δυναμιτίζει τον πυρήνα του ΕΣΥ που απαιτεί γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και πρόσθεσε πως πρέπει να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών και προσωπικού και να αυξηθεί ο εισαγωγικός μισθός για να αναταχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας.  

   Ο κ. Ξανθόπουλος πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάζεται αύριο Παρασκευή ολοκληρωμένα, έχει κοστολογηθεί ως το τελευταίο ευρώ σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την κυβερνητική εμπειρία και έχει αποδείξει τι μπορεί να πετύχει. “Εμείς είμασταν αυτοί που τον Σεπτέμβριο του 2015 ζητήσαμε επιβεβαίωση των επιλογών μας από τους πολίτες. Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και αφήσαμε 37 δις ευρώ “μαξιλάρι” στα δημόσια ταμεία, μια πράξη βαθιά πατριωτική. Εμείς σε εκείνες τις συνθήκες, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, καταργήσαμε τον ντροπιαστικό υποκατώτατο για τους νέους, μειώσαμε την ανεργία και πετύχαμε 12 συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης. Η ΝΔ θεωρεί μάλλον οτι η ιστορία της χώρας αρχίζει το 2015”, υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η απλή αναλογική ήταν πάγιο αίτημα της αριστεράς που υλοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί εξ όρισμού μήτρα συνεργασιών. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για προοδευτική κυβέρνηση απευθύνεται σε όλη την προοδευτική αντιπολίτευση. Κατανοούμε ότι η προεκλογική περίοδος είναι περίοδος έντονων ανταγωνισμών και διαγκωνισμών. Η ψήφος των πολιτών όμως είναι αυτή που θα δείξει αν η πρόταση μας έγινε δεκτή. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πρώτο κόμμα σημαίνει ότι εγκρίνεται και θα κάνουμε τα πάντα για να έχουμε κυβέρνηση, είπε.  

Όσον αφορά τις θέσεις του κ. Βαρουφάκη για τη “Δήμητρα”, ξεκαθάρισε ότι το θέμα αυτό δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος από το 2015 έδωσε μάχες, κράτησε τη χώρα στο ευρώ και την έβγαλε από τα μνημόνια. Η λαϊκή ψήφος είναι καταλύτης για αναστοχασμούς απο όλα τα κόμματα. Η κάθε πολιτική δύναμη θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα αγνοήσει την λαϊκή εντολή ή όχι, πρόσθεσε. “Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος σταθερότητας. Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να σταθμίσουν τη θέση τους, γιατί ο λαός θα αποδώσει ευθύνες. Σε πολιτική αστάθεια αντίθετα οδηγεί τη χώρα το σενάριο της ΝΔ για αυτοδυναμία και αλλεπάλληλες εκλογές.”, κατέληξε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει έδαφος για συνεργασία με τη ΝΔ.