ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                      28-2-2023

Θ. Ξανθόπουλος στο Real fm: Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας-Επιλεκτική η κίνηση της δικαιοσύνης-Να προστατέψουμε το κράτος δικαίου

      Για προσωπική στρατηγική του Π. Πολάκη μη αποδεκτή, γιατί έθεσε ζητήματα που αποτελούν απόψεις του, διαμετρικά αντίθετες με τις θέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έκανε λόγο μιλώντας στον Ρeal fm και τον Ν. Χατζηνικολάου, ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, προσθέτοντας ότι διαφωνεί με την επιλεκτική κίνηση της δικαιοσύνης να διατάξει έρευνα για τις δηλώσεις αυτές. «Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας», τόνισε.

    Ο κ. Ξανθόπουλος ξεκαθάρισε ότι η ανάρτηση Πολάκη είναι αντίθετη με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί όπως είπε, η αντιπαράθεση με τη ΝΔ είναι πολιτική και ιδεολογική, δεν αφορά πρόσωπα. «Και όσον αφορά το περιεχόμενο δεν απηχεί τις απόψεις μας, οι οποίες δεν βάλουν κατά προσώπων αλλά πολιτικών».

     Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δήλωσε ότι διαφωνεί με την επιλεκτική κίνηση της δικαιοσύνης να διεξαγάγει έρευνα σε βάρος του Π. Πολάκη. Όπως ανέφερε, έχουν γίνει τέρατα και σημεία, π.χ όταν έλεγε ο Π. Μαρινάκης ότι θέλει να σκοτώσει τον Τσίπρα, ή όταν ο Αδ. Γεωργιάδης ζητούσε να μπει φυλακή η Τουλουπάκη ή όταν ο πρωθυπουργός έλεγε συμμορία και υπόκοσμο δημοσιογράφους επειδή αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis και οι οποίο αθωώθηκαν πανηγυρικά στη συνέχεια, αλλά δεν διατάχτηκε καμία έρευνα.       

      «Δεν συμψηφίζω αλλά καταδικάζω την επιλεκτική παρέμβαση και αναρωτιέμαι γιατί δεν κινήθηκε και τότε» σημείωσε και υπογράμμισε ότι η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Στο άρθρο 14 του Συντάγματος προστατεύεται η ελευθερία έκφρασης. Σημασία έχει ο μη αρεστός λόγος, αυτόν θέλει να προστατέψει το Σύνταγμα. Σύμφωνα με τα άρθρα 60 και 61 του Συνάγματος ο βουλευτής δεν διώκεται για τη γνώμη του και αυτό ισχύει και για το λόγο εκτός Βουλής, εφόσον αφορά πολιτικά ζητήματα. Δεν μπορεί να μπαίνει εισαγγελικός κορσές στη διατύπωση γνώμης για δημόσια πράγματα. Ο συνταγματικός νομοθέτης αφήνει ελάχιστο περιθώριο στο ποινικό νομοθέτη. Στο κείμενο π΄χ δεν υπάρχει απειλή βίας. «Έχουμε ήδη πολλά προβλήματα με το κράτος δικαίου. Λίγο πριν άκουγα το κατάθεση του κ. Ράμμου στο ευρωκοινοβούλιο για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Ας μην περιστέλλουμε επιπλέον την ήδη τρωθείσα δημοκρατία», επεσήμανε.

     Ο κ. Ξανθόπουλος είπε επίσης ότι η δικαστική απόφαση για τον Ν. Παππά είναι σεβαστή αλλά πρόσθεσε ότι καταδικάστηκε για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος αλλά ως υπουργός ρύθμισε το τηλεοπτικό τοπίο και έφερε χρήματα στα δημόσια ταμεία. Τέλος σημείωσε ότι η παρουσία και η παρρησία των δικαστών είναι στοιχείο εξισορρόπησης του πολιτεύματος και υποχρέωση όλων μας είναι να ενισχύσουμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. «Και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Δικαιοσύνη παντού», κατέληξε.