ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                    22-5-2021

Θ. Ξανθόπουλος στο Realfm: Η κυβέρνηση με το «εξίσου», επέβαλε από την «πίσω πόρτα» την αναγκαστική συνεπιμέλεια

«H επιμονή του υπουργού Δικαιοσύνης να μην τροποποιήσει τη λέξη «εξίσου» από την κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας με τη λέξη “ισότιμα”, καθώς η πρώτη έχει ποσοτική διάσταση ενώ η δεύτερη ποιοτική, παρά το ότι το ζήτησαν και η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής και βουλευτές του κόμματός του, με έχει πείσει  και δικαιούμαι να εγκαλέσω τον υπουργό ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει από την πίσω πόρτα την αναγκαστική συνεπιμέλεια και την εναλλασσόμενη κατοικία του τέκνου, που οδηγεί και σε μείωση των διατροφών που έχουν επιδικασθεί. Και καταλαβαίνετε ποιοι θα ωφεληθούν».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή των Αναστασίας Γιάμαλη και Γιώργου Παγάνη, στο ραδιόφωνο του Realfm.

«Ούτε το ισχύον καθεστώς αποκλείει την από κοινού επιμέλεια των τέκνων και μετά το γάμο. Δεν ήταν το νομοθετικό πλαίσιο που εμπόδιζε την εφαρμογή της. Έρχεται ο νόμος να την επιβάλει αναγκαστικά με οριζόντιες ρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επαναλειτουργία της Βουλής, σημείωσε:

«Όταν ανοίγουν σχολεία και εστίαση και η πλειονότητα των βουλευτών λόγω ηλικίας βασικά, έχουν εμβολιασθεί, το να συνεχίζεται η υπολειτουργία της Βουλή ενώ έξω ο κόσμος λειτουργεί κανονικά, είναι ελεγκτέο. Πρέπει να επιτραπεί η  δυνατότητα της αυτοπρόσωπης εμφάνισης των βουλευτών, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων», υπογράμμισε.