ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                         27-6-2023

Θ. Ξανθόπουλος στο ΣΤΑΡ Β. Ελλάδος: Σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας η ανάδειξη φασιστικών κομμάτων στη Βουλή τα οποία τροφοδότησε η στάση της ΝΔ-Οι πολίτες περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ προτάσεις και λύσεις για την επόμενη μέρα απέναντι σε όσα απεργάζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ως σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, χαρακτήρισε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος την ανάδειξη φασιστικών, νεοναζιτικών κομμάτων στη Βουλή, εγκαλώντας τη ΝΔ για την στάση της. “Ολοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η στάση της ΝΔ όμως που έπαιξε με τα ρατσιτικά, με τα φοβικά ένστικτα και αντακλαστικά, τροφοδότησε με ούριο άνεμο τις αντιλήψεις αυτές που κάποιοι καρπώθηκαν και παριστάνουν σήμερα τα κοινοβουλευτικά κόμματα”, είπε, μιλώντας στο ΣΤΑΡ Β. Ελλάδος.

      Ο κ. Ξανθόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον αγώνα που έδωσαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ψηφοδελτίου στη περιοχή ώστε να διατηρηθούν τα ποσοστά και η έδρα του στην Δράμα. Εξέφρασε όμως παράλληλα την πικρία και την απογοήτευση του για το χαμηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πανελλαδικά, το οποιο όπως είπε “είναι πολύ μακριά από τις προσδοκίες μας, αν και το σοβαρό σοκ ήταν τον Μάιο. Αυτό που με προβληματίζει όμως περισσότερο είναι ότι χάσαμε έδαφος σε παραδοσιακές περιοχές που ήταν προπύργια της Αριστεράς”, συμπλήρωσε.

“Οφείλουμε να προσδιορίσουμε τις αιτίες της εμφατικής ήττας και να διαμορφώσουμε έναν άλλο λόγο που θα πείσει τα κοινωνικά στρώματα τα οποία φιλοδοξούμε να εκφράσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτικός φορέας που εγγυάται μια διαφορετική πορεία για τη κοινωνία και τη χώρα”, πρόσθεσε.

“Είμαστε και παραμένουμε κόμμα εξουσίας. Είμαστε η κυβερνώσα Αριστερά. Ολοι έχουμε λόγο για την επόμενη μέρα στο κόμμα γιατί λειτουργούμε συλλογικά. Ολοι έχουμε τις ανάλογες ευθύνες, από τον Πρόεδρο ως τα μέλη. Οι πολίτες περιμένουν απο εμάς προτάσεις και λύσεις. Πως θα προχωρήσουμε την επόμενη μέρα, απέναντι σε όσα απεργάζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πρέπει λοιπόν να αντιστοιχίσουμε τις ανάγκες της κοινωνίας με τις δικές μας προτάσεις. Θέλω να πιστεύω ότι θα φανούμε αντάξιοι της ιστορικής μας ευθύνης απέναντι στους πολίτες”, υπογράμμισε.

“Υπήρξε και υπάρχει μια εναγώνια προσπάθεια να συντριβεί ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως φορέας πολιτικής αλλαγής. Στην αριστερά θα τα συζητήσουμε. Δεν φεύγει .ομως ο επικεφαλής. Ο Αλ.Τσίπρας παραμένει εμβληματικό πρόσωπο. Είναι ένας λαικός ηγέτης που έχει μεγάλη απήχηση στους πολίτες. Ακόμη δεν έχει τελειώσει ο ρόλος του. Η λογική που λέει ότι επειδή έχασε πρέπει να φύγει δεν εξυπρητεί την πολιτική συζήτηση ούτε την ανάδειξη της προγραμματικής πρότασης”, κατέληξε.