ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                             6-8-2020

Θ. Ξανθόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει για τις παράνομες πρακτικές των υποκλοπών

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, εξαπέλυσε μιλώντας στο ΣΤΑΡ Β. Ελλάδος, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος. «Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε νέο πολιτικό πλαίσιο. Οι δύο παραιτήσεις των στελεχών που αναφέρονται απευθείας στο κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να τον αφήσουν ανέγγιχτο. Δεν μπορούν να θεωρηθούν «Ιφιγένειες», που τον αφήνουν έξω από το κάδρο. Οι πολιτικές του ευθύνες είναι τεράστιες, Το κράτος δίκαιου, θα παραμείνει κράτος δικαίου γι αυτό τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και η ΝΔ θα λογοδοτήσουν γι αυτές τι απαράδεκτες πρακτικές», τόνισε.

     «Είναι γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση επιχείρησε να υποβαθμίσει την παρακολούθηση του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη, λέγοντας ότι αφορά υποθέσεις μεταξύ ιδιωτών. Το γεγονός ότι φρόντισε να αλλάξει τους όρους διορισμού του επικεφαλής της ΕΥΠ για να διορίσει τον εκλεκτό του κ. Κοντολέοντα, διευρύνει την πολιτική ευθύνη  του κ. Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.

    «Η χώρα ζητά απαντήσεις για ποιο λόγο παρακολουθούνταν ένας δημοσιογράφος και ένας πολιτικός αρχηγός. Για ποιο λόγο, συμμετέχουν κρατικές υπηρεσίες σε παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών. Δεν θα αποφύγει την κρίση και τις ευθύνες ο κ. Μητσοτάκης», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.

Δείτε το βίντεο εδώ

https://fb.watch/eKu56hzpEs/