ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                               6-1-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Πανικοβλημένη και χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση απέναντι στην πανδημία

«Η κυβέρνηση σέρνεται πίσω από τις καταστάσεις, Δείχνει πανικοβλημένη από την αύξηση των κρουσμάτων και λειτουργεί  χωρίς σχέδιο. Το μόνο που κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης είναι να χτυπάει ξύλο και να φτύνει στο κόρφο του, αλλά με μαντζούνια και ευχολόγια δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία», τόνισε μιλώντας στο Star Βορείου Ελλάδος, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος.

   Ο βουλευτής επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μαζικά συνταγογραφούμενα  τεστ και αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία, λέγοντας

– Οι πολίτες σχηματίζουν ουρές για ένα τεστ. Εδώ το μοριακό τεστ κοστίζει 60 ευρώ και στη Κύπρο 20 ευρώ. Αν δεν γίνει μαζική και δωρεάν συνταγογράφηση όλων των τεστ δεν μπορεί η πλειοψηφία των οικογενειών να σηκώσει το βάρος του κόστους.

– Οι προτάσεις μας για τα σχολεία δεν εισακούονται. Τα σχολεία είναι υπερμεταδότες. Αλλά η κυβέρνηση κωφεύει. Το πρωτόκολλο 50% συν ένα, είναι Έχουμε προτείνει με ένα κρούσμα να κλείνει το τμήμα, να υποβάλλονται όλα τα παιδιά σε τεστ και το τμήμα να ανοίγει σε 3 μέρες

   Επίσης ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε με νόημα πως από τα καθυστερημένα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση εξαιρούνται τα καζίνο και αυτό σηματοδοτεί κάτι ενώ επανέλαβε την απορία του, για το πως δικαιολογεί η κυβέρνηση ότι οι ευρωβουλευτές της καταψήφισαν την άρση της πατέντας των εμβολίων.

     Δείτε το βίντεο

https://www.facebook.com/1556726637882944/videos/612198050002320