ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                           12-3-2024

Θ. Ξανθόπουλος στον ΑΝΤ1: Σκάνδαλο συγκάλυψης και αντιδημοκρατικό ολίσθημα στο έγκλημα των Τεμπών από την κυβέρνησης της ΝΔ όπως και στις υποκλοπές

   Για εσπευσμένη ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που ερεύνησε το έγκλημα στα Τέμπη και για σκάνδαλο συγκάλυψης του από την κυβέρνηση της ΝΔ, ανάλογο με εκείνο των υποκλοπών, έκανε λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας. Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή ¨Καλημέρα Ελλάδα”.

“Η Εξεταστική με αίτημα της μειοψηφίας, είναι μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου. Είναι αντιθεσμικό έχοντας την πλειοψηφία η κυβέρνηση να διαμορφώνει τον κατάλογο των μαρτύρων κατά πώς την βολεύει και να αποκλείει μάρτυρες που πρότεινε η αντιπολίτευση”, τόνισε και συμπλήρωσε: “Από θέση αρχής δεν έπρεπε η κυβερνητική πλειοψηφία να κόψει μάρτυρες γιατί αυτό συνιστά αντιδημοκρατικό ολίσθημα. Μου δίνει δικαίωμα να κάνω δεύτερες σκέψεις. Επίσης, όπως εξελίχθηκε η διαδικασία, μετά την δικογραφία που ήρθε από το Εφετείο Λάρισας, επανεκκίνησε το ενδιαφέρον της συζήτησης στην Εξεταστική η οποία έπρεπε να συνεχιστεί”.

“Δεν μας εκπλήσσει όμως η τακτική της κυβέρνησης. Και στις υποκλοπές είχαμε σκάνδαλο συγκάλυψης όπως και εδώ έχουμε σκάνδαλο συγκάλυψης. Έίναι η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για να μην φτάσουμε στη πυρήνα της υπόθεσης και της αλήθειας”, υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος.

   Ο βουλευτής σχολίασε επίσης και τις πρόσφατες φασιστικού τύπου επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι “το αυγό του φιδιού έσπασε”, ότι το θέμα είναι είναι πολύ σοβαρό και δεν είναι τυχαίο ότι συνέβη στον απόηχο του ν/σ για τον γάμο ατόμων ανεξαρτήτως φύλου, με αφορμή το οποίο ξεχύθηκαν τόνοι τοξικότητας.

https://www.antenna.gr/watch/1707221/kalimera-ellada-12-03-2024

 Από 3.05.55