ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11-6-2024
Θ. Ξανθόπουλος στον Αθήνα 9,84: Αφετηρία για την νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό αποτέλεσμα-Παρά τα προβλήματα, σημαντικό μέρος του κόσμου μας έμεινε και στήριξε-Ευθύνη μας να ανταποκριθούμε στη λαϊκή ψήφο
«Μετά από ένα χρόνο εσωστρέφειας, περιδίνησης, διασπάσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να βλέπει χαραμάδα αισιοδοξίας. Είναι ένα εισαγωγικό ποσοστό αυτο που πήραμε, στο κατώφλι αυτού που θέλαμε, αλλά κατορθώσαμε να έχουμε ένα ποσοστό το οποίο είναι η αφετηρία για την επόμενη μέρα. Εχουμε δύο μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Και έχω πει οτι ο τρίτος θα έχει πρόβλημα”,, δήλωσε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.
«Η ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από το Μάιο του 2023, έχει γίνει σάκος του μποξ, Μετά την αποχώρηση του χαρισματικού του ηγέτη, την εκλογή νέου προέδρου που βίωσε από την πρώτη στιγμή την έντονη εσωκομματική αντιπαράθεση, υπήρξε και η διάσπαση. Διαπιστώσαμε όμως ότι ένα σημαντικό μέρος του κόσμου μας μένει στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Νέα Αριστερά εξαερώθηκε..Φαίνεται ότι ο Στ. Κασσελάκης πιστώνεται αυτή τη δειλή επιτυχία. Αυτο είναι η αφετηρία.μας. Το πως θα διαχειριστούμε όλα αυτά θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα. Ετοιμάζεται ενα καταστατικό συνέδριο. Μετά από ένα χρόνο συνεχών υποχωρήσεων, η λαϊκή ψήφος μας σταθεροποιεί στη δεύτερη θέση. Δεν είναι αυτό που θέλαμε, το 20%, ίσως γιατί δεν μπορέσαμε να περάσουμε το μήνυμα μας στο κόσμο, αλλά δεν μπορώ να το θεωρησω ζημία. Η ευθύνη μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ως αξιωματική αντιπολίτευση, παίρνει άλλα πολιτικά χαρακτηριστικά”, τόνισε.
Ερωτωμενος τέλος για τη=ο μεγάλο ποσοστό της αποχής, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το 60% των πολιτών δεν ήρθε στις κάλπες. Έιτε γιατί ήθελαν να στείλουν μήνυμα κυβέρνηση, είτε γιατί ο κόσμος δεν εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα, είτε γιατί δεν περιμένουν βελτίωση της καθημερινότητας τους από την πολιτική. Το πρόβλημα είναι ότι λείπει η νομιμοποιητική βάση και αυτό είναι θρυαλλίδα στα θεμέλια του Δημοκρατικού πολιτεύματος», κατέληξε.