ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                           23-5-2023

Θ. Ξανθόπουλος στον Αθήνα 9,84: Μοναδικός μας αντίπαλος η δεξιά-Ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ για να μην αναδειχθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης “μονάρχης” της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας

“Ξέρουμε από ήττες, μεγάλες και μικρές. Δίνω το “παρών” στη μάχη της ενημέρωσης των πολιτών και της επανασυσπείρωσης των ψηφοφόρων μας, διότι και οι ερχόμενες εκλογές είναι εξ ίσου σημαντικές με τις προηγούμενες για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα”, είπε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84. Και συμπλήρωσε:

“Eμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Η απλή αναλογική και το επακόλουθο μιας κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας, που ήταν το βασικό προεκλογικό και μετεκλογικό μας αφήγημα, δεν έγινε εξ αρχής αποδεκτή από τα όμορα κόμματα. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί στο κόσμο μια αμφιβολία, ένα θολό στίγμα για τη επόμενη μέρα….Προφανώς δεν είναι αυτό το αποκλειστικό, κινούν αίτιο της μεγάλης ήττας. Ηταν οι πολιτικές μας. Αλλά το μην μπορούν οι πολίτες να αντιληφθούν τι θα κάνεις την επόμενη μέρα, αποδυνάμωσε περαιτέρω την εκλογική μας επιρροή”.

“Η βασική προεκλογική βεντάλια ήταν το τετράπτυχο αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό Κράτος και στη συνέχεια διαμορφώναμε κατά κλάδο τις προτεραιότητές μας. Το πρόγραμμά μας αυτό ήταν πλήρως κοστολογημένο. Είχαμε προτάσεις. Το πρόβλημα είναι ότι χάθηκε η στόχευση η κοινωνική. Δεν μπορεί να είσαι λίγο απ’ όλα”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά το αφήγημα για την επόμενη κάλπη πρόταξε την ανάγκη «να μην αναδειχθεί ο Μητσοτάκη μονάρχης της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας”. “Θα πρέπει να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να παραμείνει δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση και να περιορισθεί η διαφαινόμενη απόλυτη κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη”, υπογράμμισε.

“Για μας ο αντίπαλος είναι η συντηρητική παράταξη. Εκεί επικεντρώνουμε τα βέλη μας. Στην αντιπαράθεση με την συντηρητική πολιτική, την καθεστωτική αντίληψη και τη λογική περί ιδιοκτητών της χώρας. Δεν είναι το πρόβλημα μας το ΠΑΣΟΚ. Είναι η δεξιά πολιτική. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω τη λογική του διμέτωπου που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ”, είπε ο κ. Ξανθόπουλος.

“Ενας ΣΥΡΙΖΑ ενισχυμένος αποτελεί ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές του Κυρ. Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ με το διμέτωπο δεν έχει διευκρινίσει αν έχει απόλυτο μέτωπο απέναντι στη δεξιά. Με αυτή την έννοια η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ψήφος καταδίκης της δεξιάς πολιτικής”, σημείωσε.

Σχολιάζοντας τέλος τις δημοσκοπήσεις παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να τις καταγγέλλει έπρεπε να εξετάσει γιατί η ΝΔ εμφανίζεται να έχει δημοσκοπική υπεροχή συνεχώς από το 2016 ώστε να εξαχθούν τα σωστά πολιτικά συμπεράσματα.