ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                         16-12-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση της ΝΔ ευνοεί τους ισχυρούς-Δεν μπορεί να συγκρουστεί ούτε με τις τράπεζες, ούτε με τους παρόχους ενέργειας-Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία

   «Τώρα αρχίζουν και κοκκινίζουν ξανά τα δάνεια, τα funds κάνουν πάρτι, οι τράπεζες αυθαιρετούν και ο κ. Σταϊκούρας λέει ότι επί δυο ώρες ανταλλάσσαμε μπινελίκια. Έτσι ασκεί εξουσία η κυβέρνηση, με συστάσεις στις τράπεζες; Καταλαβαίνετε ότι το παιγνίδι έχει χαθεί. Δεν είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί ούτε με τράπεζες, ούτε με τους παρόχους ενέργειας, ούτε με την επιχειρηματική ελίτ γιατί έχει εκλεκτικές ιδεολογικές συγγένειες», τόνισε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Παρεμβάσεις του Blur Sky.

     “H κυβέρνηση της ΝΔ είναι οπαδός της θεωρίας των triple down economics. Αυτό κάνει και με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπου οι λίγοι πολλοί ισχυροί θα μαζέψουν το χρήμα και μετά θα περισσέψει κάτι για τους υπόλοιπους, Είναι μια ιδεολογική επιλογή και πρέπει να την υπηρετήσει με συνέπεια», σημείωσε.

      Ο κ. Ξανθόπουλος είπε επίσης ότι πρέπει να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις σε τρεις άξονες, στις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τις οφειλές προς το δημόσιο. «Να γίνει μια πλατφόρμα λειτουργική όπου θα εισέρχεται ο πολίτης, θα καταγράφει το πρόβλημα χρέους και θα γίνονται ρυθμίσεις με βάση τις παραμέτρους. Και η συμφωνία θα είναι δεσμευτική απέναντι σε όλους τους πιστωτές με ταυτόχρονη προστασία της πρώτης κατοικίας», υπογράμμισε.

     Η Ελλάδα βρίσκεται στα διεθνή πρωτοσέλιδα για πολύ δυσάρεστους λόγους, ανέφερε σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο Ευρωκοινοβούλιο και τις υποθέσεις Καϊλή, Σπυράκη και διευκρίνισε ότι το αίτημα για απομάκρυνση της κ. Σπυράκη, έχει την διάσταση ότι δεν μπορεί να ευτελίζεται η χώρα και να μένουμε αμέτοχοι. «Με σοκάρει το γεγονός ότι εξ αιτίας των σκανδάλων ενισχύονται οι αντιπολιτικές και ακροδεξιές απόψεις. Πρέπει να θεσπισθούν διαδικασίες ελέγχου και φίλτρα για να αντιμετωπισθούν οι παθογένειες στη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών», επεσήμανε.

    Το βίντεο εδώ

Από 26’.25’’, 37΄.11’’, 43’.10’’, 46’.22’’, 50’.40’’, 1.01’.50’’