ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                             28-6-2023

Θ. Ξανθόπουλος στον Επικοινωνία fm: Χρέος του ΣΥΡΙΖΑ να ανασυνταχθεί και να εκφωνήσει ένα συνεκτικό, πειστικό κυβερνητικό σχέδιο που να απευθύνεται στη πλειοψηφία της κοινωνίας

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα της σύγχρονης ανανεωτικής ριζοσπαστικής Αρστεράς. Εκφράζει τις ανάγκες της κοινωνίας και οφείλει να προσαρμόζεται σε αυτές. Προφανώς και δεν έκλεισε ο ιστορικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να επισημάνουμε τα αίτια της ήττας και να εκφωνήσουμε μια πειστική πρόταση εξουσίας σχετικά με το τι θέλουμε για την πλειοψηφία της κοινωνίας. Αυτό είναι το πολύ μεγάλο στοίχημα”, τόνισε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας τον Επικοινωνία fm και τον Γ. Βαθιώτη.

“’Όχι μόνο δεν έκλεισε ο ιστορικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μπροστά μας ανοίγει μια περίοδος γεμάτη προκλήσεις προκειμένου να αντιστοιχηθούμε με τις κοινωνικές δυνάμεις που θέλουμε να εκφράσουμε”, συμπλήρωσε.

  Απαντώντας σε ερώτηση για τις ευθύνες της ήττας,σημείωσε μεταξύ άλλων: “Σε κάθε ήττα υπάρχουν ευθύνες. Επειδή εμείς στην Αριστερά αποφασίζουμε και δρουμε συλλογικά, ευθυνόμαστε και συλλογικά με την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα. Ο ίδιος ο Αλ. Τσιπρας είπε ότι θα ανοίξει συζήτηση και ότι θέτει τον εαυτό του στη κρίση των μελών. Συνεδριάζουν τα όργανα. Ανοίγει μια τεκμηριωμένη και καταστατικά οργανωμένη συζήτηση για το τι έφταιξε και μας γύρισαν την πλάτη οι πολίτες. Οι ευθύνες θα αποδοθουν και θα αποτελέσουν μέρος του προβληματισμού και της επεξεργασίας μας αλλά και το εφαλτήριο για τη διαμόρφωση μια νέας στρατηγικής που θα επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο της κοινωνίας”, τόνισε.

   Και ο κ. Ξανθόπουλος κατέληξε: “Ευελπιστούμε ότι όταν αναδείξουμε τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και προτείνουμε τις δικές μας θέσεις οι πολίτες θα μας ακούσουν. Η πρόταση μας για απλή αναλογική δεν ήταν πρόταση εξουσίας καθώς τα όμορα πολιτικά κόμματα δεν ανταποκρίθηκαν. Η προοδευτική αντιπολίτευση αν και είχε μια χρυσή ευκαιρία να εκδιώξει την συντηρητική παράταξη από την κυβέρνηση, την απώλεσε. Ο ΑλέξηςΤσίπρας σε ολη την προεκλογική περίοδο ήταν σάκος του μποξ. Από τη ΝΔ εως το ΜΕΡΑ 25 όλοι έκαναν επίθεση μόνον στον ΣΥΡΙΖΑ λες και ήταν η αιτία όλων των δεινών της χώρας. Γι’ αυτό χρέος μας είναι να ανασυνταχθούμε και να προτείνουμε στους πολίτες ένα συνεκτικό κυβερνητικό σχέδιο που να αφορά την πλειοψηφία της κοινωνίας”.

Η συνέντευξη εδώ

O Θεόφιλος Ξανθόπουλος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ στον Επικοινωνία 94fm