ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                26-5-2023

Θ. Ξανθόπουλος στον Flash 9,94: Διεκδικούμε και την τελευταία ψήφο και την έσχατη δυνατότητα να αντιπαρατεθούμε στην ΝΔ του κ. Μητσοτάκη

“Χρειάζεται ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου. Θα διεκδικήσουμε και την τελευταία ψήφο και την έσχατη δυνατότητα να αντιπαρατεθούμε στην ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ είναι παράγοντας σταθερότητας και δύναμη ανάσχεσης στην επέλαση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ΝΔ”, τόνισε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,94.  

“Δεν πρέπει να προκύψει Μητσοτάκης παντοδύναμος χωρίς φραγμούς και όρια. Ότι έκανε την πρώτη τετραετία θα τα κάνει πολύ πιο έντονα την δεύτερη. Δεν θα αφήσει πεδίο κοινωνικών δικαιωμάτων αλώβητο. Δεν θα αφήσει δημόσια περιουσία χωρίς να βάλει χέρι.  Ούτε οι υποκλοπές , ούτε τα άλλα σκάνδαλα θα ερευνηθούν, ούτε τα “κοράκια” των funnds θα περιορισθούν. Αυτά πρέπει να τα έχουν υπόψη τους οι πολίτες και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ”. υπογράμμισε.

    “Για μας ο στόχος είναι δεξιά, η συντηρητική παλινόρθωση, η δυσμενής εξέλιξη για την κοινωνία….Δεν έχουμε αντιπαράθεση ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με το ΚΚΕ. Θα απαντάμε σε κάθε πρόκληση αλλά δεν κάνουμε διμέτωπους. Όσοι κάνουν διμέτωπο έχουν την ευθύνη για τον περιορισμό της εμβέλειας της δημοκρατικής παράταξης”, ανέφερε.

   Για το ότι δεν έγινε χθες συζήτηση στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως “μετά από τόσο εκτεταμένη ήττα χρειάζεται μια πολύ σοβαρή συζήτηση. Χάθηκαν περιοχές όπου η Αριστερά είχε ηγεμονική παρουσία. Το να πούμε κάποια πράγματα σε μια συνεδρίαση δεν βοηθά στη διερεύνηση των πραγματικών αιτίων, ενόψει και των εκλογών σε ένα μήνα. Κάνουμε επανεκκίνηση με βάση την εισήγηση του Προέδρου Αλ. Τσίπρα. Όποιος θέλει καταθέτει γραπτό κείμενο που θα ληφθεί υπόψη για τη διαμόρφωση της προεκλογικής στρατηγικής. Ο Πρόεδρος σήμανε το τέλος του πένθους και την έναρξη της εκλογικής μάχης. Προσδιόρισε τα σημεία που μας οδήγησαν στην οδυνηρή ήττα και ανέλαβε την ευθύνη. Όπως είπε θα κάνουμε τις αναγκαίες κινήσεις σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο και θα πάμε να δώσουμε την μάχη. Τι άλλο μπορούσε να γίνει 30 μέρες πριν τις εκλογές;”, είπε.

Ερωτηθείς τέλος που αποδίδει εκείνος τα αίτια της εκλογικής ήττας, επεσήμανε δύο λόγους. Ο πρώτος όπως είπε, έχει σχέση με ότι “εθελοτυφλούσαμε όταν η ΝΔ προηγείται από το 2016 στις δημοσκοπήσεις και δεν είδαμε γιατί συμβαίνει αυτό τη στιγμή που η κυβέρνηση ασκεί πολιτικές σε βάρος της κοινωνίας. Πράγμα που σημαίνει ότι κάτι δεν κάναμε καλά εμείς”.  Και ο δεύτερος λόγος ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκε στην ιστορία της απλής αναλογικής που απαιτεί συναινέσεις και συγκλίσεις τις οποίες όμως οι όμοροι πολιτικοί χώροι απέρριψαν. “Όσο πηγαίναμε στις κάλπες εμείς επιμέναμε στην απλή αναλογική αλλά κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας δεν προέκυπτε από πουθενά. Αυτή η αμφιβολία θόλωσε το στίγμα μας. Είχαμε πρόγραμμα αλλά όταν μας ρωτούσαν ποιος θα το υλοποιήσει τους λέγαμε η προοδευτική διακυβέρνηση. Και οι πολίτες φαίνεται ότι πήγαν σε αυτό που τους φάνηκε ως σταθερότητα”, κατέληξε.