ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                         30-3-2023

Θ. Ξανθόπουλος στον Flash 99,4: Η ΝΔ ξορκίζει τις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική γιατί βλέπει ότι τελειώνει η εξουσία της-Πλειοψηφία στην κοινωνία η προοδευτική παράταξη, μπορεί να σχηματισθεί προοδευτική κυβέρνηση με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

“Είναι γνωστή η απέχθεια της ΝΔ στην αυθεντική λαϊκή έκφραση μέσω της απλής αναλογικής, γιατί αντιλαμβάνεται ότι θα τελειώσει η παραμονή της στην εξουσία. Από όλες τις μετρήσεις φαίνεται ότι η προοδευτική παράταξη έχει την πλειοψηφία στη κοινωνία. Εάν τα κόμματα που εκφράζουν αυτή την πλειοψηφία συνεργαστούν σε μια προοδευτική κυβέρνηση, η ΝΔ μπαίνει το περιθώριο. Ενώ στην Ευρώπη είναι παράδοση και καθεστώς η συνεργασία κομμάτων, εδώ η ΝΔ την ξορκίζει γιατί βάζει τέλος στην όποια προοπτική της για εξουσία. Την τελειώνει. Αυτός είναι ο φόβος της”.

    Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στον Fl;ash 99,4 και τον Λάζαρο Θεοδωρακίδη. “Οι πολίτες θα δουν ποιος δίνει λύση στα προβλήατα της χώρας. Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη δύναμη και επομένως η επιβεβαίωση της πολιτικής του πρότασης για προοδευτική συνεργασία, ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να έχει κυβέρνηση στις 22 Μαΐου. Ενώ αντίθετα με τον Κυρ. Μητσοτάκη η αβεβαιότητα παρατείνεται. Είναι ικανοί να κάνουν και τρίτες εκλογές. Ουσιαστικά δηλ, θα κάνουμε προκριματικές εκλογές για να καταγράψουν τις δυνάμεις τους για τις επόμενες;” πρόσθεσε..

     Απαντώντας σε ερωτήσεις για την στάση των άλλων κομμάτων, ο κ. Ξανθόπουλος παρατήρησε με νόημα: “Μεσολαβούν οι εκλογές, η λαϊκή ψήφος. Εάν οι πολίτες επιβραβεύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και δείξουν ότι επιθυμούν προοδευτική κυβέρνηση, ποιές δυναμεις θα αγνοήσουν την εκφρασμένη λαϊκή βούληση;”.      

Οσον αφορά τέλος το τοξικό κλίμα ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε: “Κανείς μας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θέλει την τοξικότητα. Θελουμε να αναπτύξουμε τις πολιτικές προτάσεις και το πρόγραμμά μας. Όμως έχουμε μια ΝΔ που με την μιντιακή της παντοδυναμία, αναδεικνύει λυμένα ζητήματα όπως αυτό με το σπίτι του κ. Ραγκούση. Και από την άλλη έχουμε μια σειρά υποθέσεις, των Πάτση, Χειμάρα, Μαραβέγια, της κ. Νικολάου βεβαίως. Και είναι προφανές ότι η ΝΔ θα προσπαθήσει να φέρει την αντιπαράθεση στη λογική του όλοι ίδιοι είναι. Ότι κάνει δηλαδή με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, προσπαθώντας να διαχύσει τις ευθύνες. Όμως για το δυστύχημα αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ. Και είναι υποχρεωμένη να απαντήσει και να κριθεί για αυτά. Δεν έπρεπε να κατέβει υποψήφιος ο κ. Καραμανλής, ήταν προσχηματική η συγγνώμη του”, κατέληξε.

   Η συνέντευξη εδώ