ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                   14-12-2022

Θ. Ξανθόπουλος στον Flash 99,4: Κραυγαλέα η πολιτική διάσταση της υπόθεσης Kαϊλή- Κρίκος σε μια αλυσίδα αυταρχικών συμπεριφορών της αστυνομίας η οδυνηρή απώλεια του νεαρού παιδιού από πυρά αστυνομικού

   «Η πολιτική διάσταση της υπόθεσης Καϊλή είναι κραυγαλέα. Δημιουργεί συνειρμούς για το ΠΑΣΟΚ της προηγούμενης περιόδου. Ο κ. Ανδρουλάκης ως ευρωβουλευτής δεν μπορεί να επικαλεστεί απόσταση όσον αφορά τις πολιτικές θέσεις και της δημόσιες τοποθετήσεις της κ. Καϊλή. Την διέγραψε όταν ο Δούρειος Ίππος είχε εισέλθει ήδη στην Τροία», τόνισε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο Flash 99,4.

     “Για την διαλεύκανση της υπόθεσης κινείται ταχύτατα η αρμόδια βελγική δικαιοσύνη. Ανησυχώ όμως γιατί τέτοιες συμπεριφορές τροφοδοτούν το ρεύμα απέχθειας προς τους πολιτικούς καθώς και την ακροδεξιά ρητορική για απαξία πολιτικής”, πρόσθεσε.

     Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τραγική εξέλιξη στην υπόθεση του 16χρονου Κ. Φραγκούλη, σχολίασε: Είναι οδυνηρή η απώλεια ενός νεαρού παιδιού που χάθηκε μάλιστα από τα πυρά αστυνομικού, των δυνάμεων της τάξης οι οποίες εξ ορισμού  έχουν υποχρέωση να προφυλάσσουν τους πολίτες. Δεν είναι μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι πρόκειται για τυχαίο γεγονός. Είναι ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αυταρχικών συμπεριφορών της αστυνομίας που όπως προσφυώς είπε συνδικαλιστής της, με τη ΝΔ στο τιμόνι της χώρας της λύθηκαν τα χέρια. Οι πολιτικές ευθύνες αντανακλώνται  απ’ ευθείας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

    Αντιλαμβανόμαστε και την οδύνη των ανθρώπων και την οργή της κοινωνίας, συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι πρέπει να δημιουργηθούν δομές υποστήριξης προς τους Ρομά για την κοινωνική τους ένταξη αλλά και τα σώματα καταστολής πρέπει να αναγνωρίζουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.

   Τέλος, αναφερόμενος στην πολιτικές εξελίξεις, παρατήρησε: «Είναι εμφανές το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας. Η δική μας πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε όλους πολιτικά όμορους χώρους, σε όλη την δημοκρατική αντιπολίτευση. Είναι δύσκολο οι προοδευτικές δυνάμεις να απεμπολήσουν αυτή την δυνατότητα».

    Η συνέντευξη εδώ