ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                     4-7-2022

Θ. Ξανθόπουλος στον Flash 99,4: Ο κ. Μητσοτάκης είναι έκθετος, να ζητήσει συγγνώμη από τους δημοσιογράφους που αποκάλεσε συμμορία-Η ΝΔ οργάνωσε την επιχείρηση υπονόμευσης του σκανδάλου Novartis

     «Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει έκθετος. Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους δημοσιογράφους που αποκάλεσε συμμορία και υπόνομο μέσα στη Βουλή, ενώ εκκρεμούσε η ανάκριση», τoνισε μιλώντας στο Flash  99,4, o βουλευτής Δράμας και τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος.

     «Θ. Ξανθόπουλος στον Flash 99,4: Ο κ. Μητσοτάκης είναι έκθετος, να ζητήσει συγγνώμη από τους δημοσιογράφους που αποκάλεσε συμμορία-Η ΝΔ οργάνωσε την επιχείρηση υπονόμευσης του σκανδάλου Novartis», σημείωσε.

    Σε όλη τη προανακριτική το πάθος που έδειξε η πλειοψηφία για την αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων ήταν πρωτοφανές. Δώσαμε μάχη και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τελικά απέτρεψε την αποκάλυψη τους. Επίσης, μολονότι είχε βγει το αμετάκλητο δικαστικό βούλευμα, οι διαρροές από δικαστικές ή κυβερνητικές πηγές μιλούσαν ακόμη για παραπομπή Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis. Γι αυτό και δημοσιογράφοι ζήτησαν συγγνώμη», συμπλήρωσε.

     Απαντώντας  σε ερώτηση για τα Ελληνοτουρκικά, είπε ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, η Τουρκία πήρε προηγμένο οπλισμό από Σουηδία, θεωρείται πλέον μέρος της ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας μολονότι δεν είναι μέλος της ΕΕ, ενώ αναβαθμίζονται τα τουρκικά F-16  από τις ΗΠΑ. «Η επιλογή να είσαι  δεδομένος και πρόθυμος σύμμαχος δεν αποδίδει. Και η ανάλυση ότι ο Ερντογάν είναι απομονωμένος δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα», κατέληξε.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη