ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                18-1-2023

Θ. Ξανθόπουλος: Στο σκάνδαλο των υποκλοπών η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να εμποδίσει την έρευνα-Πρέπει να είναι σταθμισμένη και στοχευμένη η παρέμβαση αποκλεισμού των εγκληματιών νεοναζί

  «Δεν συνάδει με το Σύνταγμα να βάλουμε φίλτρα στη ύπαρξη και λειτουργία πολιτικών κομμάτων. Πρέπει να δούμε το θέμα με περισσή σοβαρότητα. Να γίνει μια πολύ σταθμισμένη παρέμβαση που να αποκλείει την εγκληματική οργάνωση της ΧΑ και αυτούς που έχουν καταδικαστεί στο πλαίσιο της λειτουργίας της ή άλλης με παρεμφερείς σκοπούς και να μην επεκταθεί γενικώς και αορίστως. Αυτή είναι η επιφύλαξη και φαντάζομαι ότι την προσυπογράφει ένα μεγάλο μέρος των πολιτών και του κοινοβουλίου». Αυτά υπογράμμισε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στον flash 99,4.

     «Σκοπός της πρωτοβουλίας πρέπει να είναι να αποκλεισθούν αυτοί που έχουν αυτήν εγκληματική αντίληψη. Η δική μας πρόταση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αντισυνταγματικότητας που μπορεί να προκύψουν και να κλείσει την κερκόπορτα για εξίσωση του ναζισμού με οποιαδήποτε άλλη ιδεολογία», συμπλήρωσε.

      «Στο αναμφισβήτητο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψης του, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους για να εμποδίσει την ΑΔΑΕ να κάνει τους ελέγχους και να υλοποιήσει την επιταγή του Συντάγματος», τόνισε αναφερόμενος στις υποκλοπές. «Η ΑΔΑΕ κάνει τη δουλειά της, ο κ. Ντογιάκος γνωμοδότησε ως μη όφειλε και λανθασμένα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πανδημοκρατικό μέτωπο υπεράσπισης της νομιμότητας. Η συντριπτική πλειονότητα της επιστημονικής κοινότητας διαφωνεί και με τη πρωτοβουλία και με το περιεχόμενο της γνωμοδότησης Ντογιάκου» πρόσθεσε.

    Το κρίσιμο ερώτημα, ανέφερε ο κ. Ξανθόπουλος, είναι ποιος έδωσε εντολή για παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη και γιατί. Και αυτό δεν έχει απαντηθεί. Ετσι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος που ενδέχεται να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης είναι παρακολουθούμενος και για την παράνοια αυτή, την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σημείωσε.

     «Η απλή αναλογική ωθεί σε αναγκαίες συνεργασίες. Απευθυνόμαστε στους όμορους πολιτικούς χώρους και τους λέμε ότι είναι η ευκαιρία να τελειώνουμε με την δεξιά και την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να συμπήξουμε προοδευτική συμμαχία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να ανατάξουμε την κοινωνία και τη χώρα από τα προβλήματα που σώρευσε η κυβέρνηση. Εάν είμαστε πρώτο κόμμα δυσκολεύομαι να φανταστώ ποιες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις θα αρνηθούν. Ο λαός θα καταμερίσει πολύ σοβαρές ευθύνες σε όποια πολιτική δύναμη μπορούσε  να συμβάλει στη δημιουργία αυτού του πανδημοκρατικού, προοδευτικού μετώπου και δεν το έκανε», κατέληξε.

     Η συνέντευξη εδώ