ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              26-5-2023

Θ. Ξανθόπουλος στον Σκάι: Δίνουμε την μάχη με αισιοδοξία και πίστη στις ιδέες μας-Ο λαός μπορεί πλέον να ακούσει καθαρά την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

  . “Ζητάμε κάθε ψήφο για να πετύχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Το πρωί της 25ης Ιουνίου οι κάλπες είναι κενές και θα γεμίσουν με τις ψήφους των πολιτών. Έχουμε επίγνωση της δυσκολίας. Δεν λέμε υπερφίαλα πράγματα. Μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές το 2019, ανεβήκαμε 8 μονάδες στις εθνικές εκλογές”, είπε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στον Σκάι και τον Παύλο Τσίμα. Και συμπλήρωσε:

“Εμείς που είμαστε στην Αριστερά πιστεύουμε στην αξία των ιδεών μας και δίνουμε την μάχη με αισιοδοξία. Μπορούμε να το κάνουμε. Δεν πρόκειται περί θαύματος αλλά περί εδραίας πεποίθησης ότι ο λαός μπορεί να ακούσει την προγραμματική μας πρόταση καθαρή πλέον. Γιατί μέχρι τώρα δεν είχαμε ευκρινές στίγμα. Η ιστορία της απλής αναλογικής μας είχε εγκλωβίσει”.

 Κάνοντας αποτίμηση των εκλογών σημείωσε: “Έχουμε υποστεί μια πολύ σοβαρή ήττα. Xάσαμε περιοχές που ήταν σημεία αναφοράς για την Αριστερά. Πρέπει να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις και σε επίπεδο πολιτικής και σε επίπεδο επικοινωνίας. Ο Αλέξης Τσίπρας ως πρώτος μεταξύ ίσων, πήρε την ευθύνη. Θα διαμορφώσουμε σε λίγες μέρες τη νέα εκλογική μας στρατηγική, γιατί ο κόσμος περιμένει να δει αν όντως όσα λέμε τα εννοούμε.  Είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τη ποιότητα της δημοκρατίας να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντίπαλος πόλος της Μητσοτακικής απολυταρχίας γιατί το δημοκρατικό σύστημα λειτουργεί με σημεία ισορροπίας”.

Ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τους πολίτες να τον ψηφίσουν γιατί πρέπει να υπάρχει ένας ισχυρό αντίπαλο δέος στη διαφαινόμενη επικυριαρχία Μητσοτάκη. Και αναφερόμενος στη περιεχόμενο μιας αριστερής προγραμματικής πρότασης είπε: “Για μένα αριστερή πολιτική είναι η αποδόμηση της επιχειρηματολογίας του αντιπάλου και η ανάδειξη της δικής μας πρότασης. Το γεγονός ότι έχουμε 37.000 νεκρούς της πανδημίας και δεν μιλά κανείς είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Το γεγονός ότι το εισόδημα τελειώνει την 17η-18η μέρα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν τη πρώτη και μοναδική κατοικία τους είναι πρόβλημα. Εμείς δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε γι’ αυτά. Είχαμε εμπλακεί στο πως θα κάνουμε κυβέρνηση. Θεωρώ επίσης τεράστιο έλλειμμα στην πολιτική αντιπαράθεση το ότι δεν συζητήθηκαν ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος καθώς και θέματα σχετικά με την 4η βιομηχανική επανάσταση,. Ασύλληπτα πράγματα για μια χώρα που είναι στον πυρήνα της ΕΕ. Τώρα απαλλαγμένοι από την διαχείριση του με ποιόν θα κυβερνήσουμε, μπορούμε να αναδείξουμε πτυχές του προγράμματος της ριζοσπαστικής ανανεωτικής Αριστεράς και να πείσουμε τον κόσμο ότι αποτελούμε την βέλτιστη λύση σε αυτό που έρχεται”.

 Τέλος ο κ Ξανθόπουλος χαρακτήρισε αδιανόητη και εκτός πραγματικότητας κάθε συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας. “Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αρχηγός που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. ;Eχει απήχηση στη κοινωνία, πήρε ένα κόμμα στα όρια της κοινοβουλευτικής επιβίωσης και το έκανε κυβέρνηση. Το 2019 είμασταν το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη. Δεν θα κριθεί από μια εκλογική ήττα”, υπογράμμισε.