ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                         30-8-2023

Θ. Ξανθόπουλος στον Σκάι: Μεγάλο στοίχημα η συμμετοχή του κοσμου στην εκλογή της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ- Η Εφη Αχτσιόγλου έχει τα στοιχεία που χρειαζόμαστε

“Εμείς εδώ στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης έχουμε το πρόβλημα των πυρκαγιών που κατακαίουν επί 12 μέρες το δάσος της Δαδιάς και τον Εβρο. Αυτό είναι το μείζον”, τόνισε μιλώντας τον Σκαί, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

  Απαντώντας σε ερώτηση για την υποψηφιότητα του Στ. Κασσελάκη, είπε ότι δεν βλέπει κάποια δυναμική στη τοπική κοινωνία, ανάλογη με αυτή που εμφανιζεται στα ΜΚΔ και τα ΜΜΕ. “Και εγώ δεν τον ξέρω. Τον είδα πρώτη φορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εκ του αποτελέσματος είναι θετική η υποψηφιότητά του με την έννοια ότι αναζωπύρωσε τον δημόσιο διάλογο για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο θεσμικός του ρόλος εξαιρετικά κρίσιμος για τη λειτουργία της δημοκρατίας και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Εχει πολύ μεγάλη σημασία να προσέλθουν οι πολίτες να ψηφίσουν. Βεβαίως λείπει η χαρισματική προσωπικότητα του Αλ. Τσίπρα. Και η διπλή εμφατική ήττα έχει περιορίσει την διάθεση και το ενδιαφέρον πολλών. Το να πείσουμε τον κόσμο να συμμετάσχει είναι το πολύ μεγάλο στοίχημα. Ουσιαστικά η συμμετοχή θα δώσει την επανεκκίνηση μετά το σοκ της ήττας”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Ξανθόπουλος επανέλαβε ότι έχει ήδη δηλώσει δημόσια, μετά την τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ε, ότι στηρίζει την Εφη Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. “Το σκεπτικό μου είναι πολιτικό. Έχω δει την διαδρομή της. Με έχει πείσει για την σοβαρότητά της με την οποία αντιμετωπίζει τα πράγματα, την εργατικότητα της και την προσήλωσή της στο στόχο Και είναι στοιχεία που χρειαζόμαστε σε αυτη τη φάση που βρισκόμαστε”΄κατέληξε.