ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                   2-8-2023

Θ. Ξανθόπουλος: Συνυπογραφή Αναφοράς προς τον Υπουργό Παιδείας για την αναστάτωση που προκάλεσαν στους αναπληρωτές-εκπαιδευτικούς οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για νέο σύστημα διορισμού τους

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για το θέμα των αναπληρωτών καθηγητών και το πώς πρόκειται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει οι προγραμματικές εξαγγελίες της, για την αλλαγή του συστήματος διορισμών των εκπαιδευτικών, συνυπέγραψε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Η αναφορά που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων Μαρίνας Κοντοτόλη, επικαλείται το κοινό δελτίο τύπου 16 συλλόγων Εκπαιδευτικών, στο οποίο τονίζουν ότι “η κυβέρνηση αδιαφορεί για το ιδιότυπο καθεστώς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην εκπαίδευση. Με τις εξαγγελίες της προετοιμάζει νέες φουρνιές ανέργων κι επισφαλώς εργαζόμενων στην εκπαίδευση”.

Οι σύλλογοι επισημαίνουν επίσης ότι δεν θα δεχθούν αιφνιδιαστικές ανατροπές στη ζωή τους, τη στιγμή που εργάζονται για πολλά χρόνια ως αναπληρωτές στην εκπαίδευση και δηλώνουν πως απαιτούν ειλικρινή διάλογο και διαβούλευση από μηδενική βάση και με ισότιμη συμμετοχή των Συλλόγων τους και των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ).