ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                  29-4-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Συνυπογραφή ερώτησης 34 βουλευτών για την μη καταβολή στις συνταξιουχικές οργανώσεις των συνδρομών 4 ετών που έχουν παρακρατηθεί

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με την οποία τον καλούν να εκδώσει άμεσα και χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή, υπουργική απόφαση που θα αποδίδει στις συνταξιουχικές οργανώσεις τις συνδρομές που έχουν παρακρατηθεί για τα έτη, 2018- 2019- 2020- 2021 και του τρέχοντος μέχρι σήμερα, συνυπέγραψε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Καβάλας Τ. Ελευθεριάδου και συνυπογράφεται από 34 συνολικά βουλευτές, τα χρήματα αυτά συγκεντρώνονται σε ειδικό κωδικό στον ΕΦΚΑ και αποδίδονται με υπουργική απόφαση στις συνταξιουχικές οργανώσεις, που έχουν υποβάλει αίτημα για το σκοπό αυτό. Αντιστοιχούν σε προαιρετική παρακράτηση 20 λεπτών του ευρώ τον μήνα από κάθε συνταξιούχο και προορίζονται για την ενίσχυση των οικονομικών δυνατοτήτων και αναγκών των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των συνταξιούχων, με σκοπό την  κάλυψη και εκπλήρωση των μισθολογικών, λειτουργικών, πολιτιστικών, κ.α. δραστηριοτήτων τους.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα, συνταξιουχικές οργανώσεις, είχαν εκφράσει με ανοικτή επιστολή τους, την έντονη ανησυχία και αντίθεσή τους για την καθυστέρηση καταβολής των συνδρομών τους από το υπουργείο Εργασίας.

Επισυνάπτεται η ερώτηση