ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                      4-7-2023

Θ. Ξανθόπουλος στο ΟΝΕ: Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μαζί μπροστά στην επόμενη μέρα-Εχουμε επίγνωση των δυσκολιών και της ευθύνης μας-Η κοινωνία περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ λύσεις στα προβλήματα της

“Eίμαστε σοκαρισμένοι και στεναχωρημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και εξίσου αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μαζί μπροστά και να διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα. Εχουμε επίγνωση των δυσκολιών αλλά και της ευθύνης μας τόσο απέναντι στον θεσμικό μας ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση όσο και απέναντι στη κοινωνία”. Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ΟΝΕ Channel. Και πρόσθεσε: “Γιατί ας μην γελιόμαστε. Τα προβλήματα της κοινωνίας είναι υπαρκτά και ζέοντα και η παντοδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη δεύτερη θητεία της, ενδεχομένως να την καταστήσει ακόμη πιο επιθετική σε βάρος των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Επομένως υπάρχει ανάγκη να οικοδομήσουμε ένα μέτωπο αντίστασης απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό”.

“Είμαστε ένα κόμμα της Αριστεράς, έχουμε αποδεχθεί τις τάσεις και θεωρούμε το δικαίωμα στη διαφωνία ιερό και απαραβίαστο. Διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις βεβαίως υπάρχουν. Μας ενώνει όμως ο κοινός στόχος. Να τελειώσουμε την μεταβατική περίοδο της μετά Τσίπρα εποχής και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας. Δέστε την απόφαση της Π.Γ για ένα συνολικό σχέδιο και ένα συνολικό οδικό χάρτη. Καταγράφηκε λοιπόν η διάθεση όλων να προχωρήσουμε εμπρός καθώς αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη στιγμή που βρισκόμαστε και εμείς και η ελληνική κοινωνία”, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ονοματολογία, παρατήρησε πως πολλά από τα ονόματα που ακούγονται είναι συντρόφων που νομιμοποιούνται να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος, με την έννοια της πολυετούς διαδρομής, του ήθους, των μαχών που έχουν δώσει, της αποδοχής που έχουν εντός του κόμματος. Οπως είπε, κανείς δεν είναι αλεξιπτωτιστής και το ποιοί θα είναι τελικά οι υποψήφιοι για την προεδρία θα το δούμε σε λίγο, καθώς οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν την Κ.Ε

Οσον αφορά το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν προσωποκεντρικός. Υπήρξε πριν, θα υπάρξει και μετά. Ο Αλ. Τσίπρας ήταν και παραμένει ο χαρισματικός ηγέτης της Αριστεράς στη χώρα. Οι χαρισματικοί ηγέτες ειναι γεννήματα της ιστορίας. Δεν προκύπτουν απο παραγγελία. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η πολιτική διάθεση που έχουμε να ανταποκριθούμε στην ευθύνη μας ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως κόμμα της  Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Γιατί το δημοκρατικό πολίτευμα δεν λειτουργεί με μια παντοδύναμη κυβέρνηση και μια κατακερματισμένη, αδύναμη αντιπολίτευση. Αλλά και γιατί η κοινωνία έχει ανάγκη από κόμματα που καταθέτουν προτάσεις για τα προβλήματα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Η ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ παραμένει. Τον Σεπτέμβριο θα σταματήσει η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν ξέρουμε πως θα διατεθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι όλα μείζονα ζητήματα για τη κοινωνία και για αυτό χρειάζονται κόμματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ”, κατέληξε.

Από 24.00