ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                    5-4-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Το υπουργείο Παιδείας, αρνείται την στελέχωση της Ιατροπαιδαγωγικής Υπηρεσίας Δράμας με παιδοψυχίατρο

     Η υφυπουργός Παιδείας  Ζέττα Μακρή, απέρριψε εμμέσως πλην σαφώς, κάθε συζήτηση για άμεση στελέχωση της ιατροπαιδαγωγικής Υπηρεσίας Δράμας με παιδοψυχίατρο. Απαντώντας σε σχετική αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Δράμας Θέοφιλος Ξανθόπουλος, η κ. Μακρή, παραπέμπει τις οικογένειες περιοχής μας, στις  Ιατροπαιδαγωγικές Υπηρεσίες που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, στην Καβάλα και στην Αλεξανδρούπολη.

    Με την αναφορά του ο κ. Ξανθόπουλος, μετέφερε στο υπουργείο Παιδείας, το αίτημα του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Δράμας. Όπως επισημαίνει το ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ, λόγω της έλλειψης παιδοψυχιάτρου, οι γονείς της περιοχής μας αναγκάζονται να μετακινούνται προς άλλες πόλεις με κόπο και οικονομικό κόστος, που συχνά είναι δυσβάσταχτα για τις δυνατότητες τους. Τα πράγματα γίνονται μάλιστα πολύ χειρότερα όταν απαιτούνται επαναληπτικές επισκέψεις. «Ολη αυτή η ταλαιπωρία θα μπορούσε να αποφευχθεί αν υπήρχε αντίστοιχη υπηρεσία και στη Δράμα», τονίζει το ΚΕΔΑΣΥ.

    Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες. Η νεοφιλελεύθερη αντίληψη που την διαπερνά αποτυπώνεται πλήρως και στα θέματα παιδείας και στα θέματα υγείας. Η συνεχιζόμενη, απαράδεκτη μεταχείριση της περιοχής μας,  ως  «φτωχού συγγενή»,  θα λάβει όμως σύντομα, την αρμόζουσα απάντηση από τους Δραμινούς πολίτες.

     Επισυνάπτονται η αναφορά και η απάντηση