ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                  16-9-2020

Θ. Ξανθόπουλος: Βαριά η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης των «αρίστων» για το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία

«Δεν χωρούν μισόλογα. Υπάρχει βαριά πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης. Όχι μόνο για το λάθος με το μέγεθος των μασκών που εστάλησαν στα σχολεία. Αλλά και γιατί επί μήνες κωλυσιεργούσε χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. Μόλις λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία έγινε η ανάθεση της κατασκευής των μασκών. Μόλις την παραμονή πήγαν καθαρίστριες στα σχολεία. Η τσαπατσουλιά από την κυβέρνηση των αρίστων και του επιτελικού κράτους στο μεγαλείο της».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην εκπομπή Briefing του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Ως αξιωματική αντιπολίτευση θα εξαντλήσουμε τις θεσμικές δυνατότητες ώστε όσοι ευθύνονται για την ζημιά που υπέστη το δημόσιο, να αναλάβουν τις ευθύνες τους», πρόσθεσε.

Ο κ. Ξανθόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στη κυβέρνηση και για τα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι επιχειρεί να εξωραΐσει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή το τουρκικό πλοίο πραγματοποιεί επί ένα μήνα έρευνες. «Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός δηλώνει, με προφανή αμηχανία, ότι δεν υπάρχει γραπτή συμφωνία με την Τουρκία στο Βερολίνο αλλά απλώς έγγραφη αποτύπωση όσων συμφωνήθηκαν!  Είναι προφανές ότι καταβάλλεται προσπάθεια καθησυχασμού και διαχείρισης του εσωκομματικού ακροατηρίου της ΝΔ, μεγάλο μέρος του οποίου  δήλωνε ότι δεν συζητάμε με πειρατές», υπογράμμισε.

Οσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα ανέφερε ότι υπάρχουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες και προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να καθοριστούν οι αναγκαίες δαπάνες για την άμυνα της χώρας, χωρίς αλόγιστα όμως έξοδα, δεδομένης και της οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα.

Για το προσφυγικό  ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στα νησιά του Β. Αιγαίου με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία εγκλώβισε όσους έφταναν εκεί, με αποτέλεσμα η Μόρια, από 5.550 άτομα που την παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019, να φτάσει σε λίγους μήνες στις 22.000 και να μειωθεί σε  13.000 άτομα πριν την καταστροφή της από τις φωτιές.  Ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετος με τις κλειστές δομές προσφύγων και μεταναστών που προωθεί η κυβέρνηση και τάσσεται υπέρ της άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, ζητώντας παράλληλα να δοθεί στο πρόβλημα και η αναγκαία διάσταση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Δείτε τις παρεμβάσεις εδώ

Από το 31΄.45’’, 39’.35’’ 48’. 20’’ 54’.11’’