ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                 6-10-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης ωθήθηκε στην επιβεβλημένη διαγραφή Μπογδάνου-Θα κάνει το ίδιο και με τον βουλευτή Τζηκαλάγια και την κ. Αντωνίου;

«Ο κ. Μπογδάνος υπερέβη τα εσκαμμένα και είναι ευτύχημα που υπήρχε ο κ. Δένδιας στη Βουλή, ο οποίος αντέδρασε άμεσα  και έφερε προ τετελεσμένων τον κ. Μητσοτάκη», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Παρεμβάσεις του Blue Sky, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

    «Ηταν ένα εμετικό αντικομμουνιστικό κήρυγμα στη Βουλή, και μου κάνει εντύπωση που ο παριστάμενος εδώ  βουλευτής της ΝΔ, κ. Χρυσομάλλης, δεν σχολιάζει κάτι που είναι έξω από κοινοβουλευτικό παιγνίδι. Μετά την μεταπολίτευση βρήκαμε τρόπο στο πλαίσιο του κοινοβουλευτισμού, να αποκρούσουμε τις ακραίες φωνές. Ο κ. Μπογδάνος πήγε στο Βίτσι να τιμήσει με τον Κασσιδιάρη, τα θύματα του εμφυλίου από τη πλευρά του εθνικού στρατού. Προκαλεί απορία πως, ένα βαθιά πατριωτικό και φιλελεύθερο κόμμα, όπως ορίζουν οι ιδρυτικές αρχές της ΝΔ,  επιτρέπει τέτοιου είδους φωνές. Επιβεβλημένη ήταν η κίνηση Μητσοτάκη να τον διαγράψει, αλλά ωθήθηκε σε αυτήν», συμπλήρωσε. Και σημείωσε με νόημα: «Η παρουσία του έτερου βουλευτή της ΝΔ  κ. Τζηκαλάγια αλλά και της επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσ/νίκη,  κ. Αντωνίου, στην ίδια τελετή στο Βίτσι, προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το αν θα υποστούν και εκείνοι τις ίδιες συνέπειες».

     Αναφερόμενος στην συμφωνία με ην Γαλλία, ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι την διαπραγμάτευση με την Γαλλία την ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την προμήθεια φρεγατών. «Επειδή η χώρα μας ταλαιπωρήθηκε με τραυματικές εμπειρίες στο παρελθόν με τα εξοπλιστικά προγράμματα, κάθε προμήθεια πολεμικού υλικού περνά πρώτα από 4 διαφορετικές επιτροπές-φίλτρα. Εδώ έχουμε μία προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού που θα κριθεί», σημείωσε. Επανέλαβε δε ότι δύο είναι οι βασικές ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία:  Η μια είναι ότι δεν προβλέπει στρατιωτική παρέμβαση της Γαλλίας μετά τα 6 μίλια, όπου είναι το κρίσιμο ζήτημα. Και δεύτερον, εμπλέκει τη χώρα μας στην υποσαχάριο Αφρική  όπου δεν έχουμε κανένα λόγο να πάμε.

     Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ακόμη πως η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε μια κούρσα ανταγωνισμού εξοπλισμών. Χρειάζεται ενίσχυση και εκσυγχρονισμός της αποτρεπτικής μας δύναμης αλλά υπάρχει η ευχέρεια της χώρας που συμμετέχει σε υπερεθνικούς οργανισμούς,  για πολιτική και διπλωματική αντιμετώπιση, κατέληξε.

Παρακολουθήστε εδώ από 45’.13΄΄, 55’10’’, 1.02.10’’