Καταγγελίες για διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω απλήρωτων λογαριασμών σε πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν έφτασαν στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Δράμα.

Σύμφωνα με όσα είπε στο «Κόκκινο Καβάλας» ο βουλευτής Δράμας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, «μετά από ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώσαμε ότι, ενώ η κεντρική επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης ήταν ότι “πονηρούληδες” και οι εξ συστήματος κακοπληρωτές θα υποστούν τις συνέπειες, εντούτοις, διαπιστώσαμε ότι οι διακοπές ρεύματος γίνονται και σε διαμερίσματα στην πόλη της Δράμας και σε κατοικίες στα χωριά, και σε καταναλωτές που δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν με καθυστερήσεις πληρωμής των λογαριασμών τους. Και τελικά, ένα σπίτι σε ένα χωριό της Δράμας πόσα μπορεί να χρωστά, ώστε να πρέπει,  μέσα στην πανδημία, να του κόψουν το ρεύμα, για να τον εκβιάσουν χυδαία, ώστε να πληρώσει;».

Χυδαιότητες εν μέσω πανδημίας

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα σε όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν, σημείωσε ότι ο εν λόγω υπουργός «υλοποιεί την πολιτική της Κυβέρνησης. Τον άκουσα να το λέει στη Βουλή και, μάλιστα, μετ’ επιτάσεως. Όμως ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Σε συνθήκες πανδημίας δεν είναι μόνο εκβιασμός, αλλά χυδαιότητα να πατάν τον πολίτη για να πάρουν χρήματα που τους οφείλει. Διότι το πρώτιστο σήμερα είναι να γλυτώσουμε από την πανδημία κι όχι να πάρουν τα λεφτά τους οι εταιρείες».

Γνωστοποίησε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει οργανωμένη παρέμβαση «για να αναδείξουμε το πολιτικό και ιδεολογικό πρόβλημα που υπάρχει, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα για μας είναι δημόσιο αγαθό κι όχι μια εμπορική συναλλαγή».

Ακούστε τη συνέντευξη: