ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

                                                                                                26/2/2020                                                                                                                                                         

Θ. Ξανθόπουλος: Το ασφαλιστικό της κυβέρνησης ευνοεί τους λίγους σε βάρος των πολλών, ανοίγει το δρόμο σε ιδιώτες-Οσο μεγαλύτερα εισοδήματα, τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη

«Το ασφαλιστικό είναι ένα κατ΄ εξοχήν πεδίο ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης. Καταγράφει διακριτές επιλογές και δείχνει ποια κοινωνία θέλουμε. Η νεοφιλελεύθερη προσέγγιση της κυβέρνησης βλέπει μόνο αριθμούς. Η στρατηγική της επιλογή, και στο ασφαλιστικό ευνοεί τους πολύ λίγους σε βάρος των πολλών», επεσήμανε, μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Οσο μεγαλύτερα εισοδήματα έχει κάποιος τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη του από το ασφαλιστικό της κυβέρνησης Δεν είναι δυνατόν ο περιπτεράς της γειτονιάς να πληρώνει ίδιες ασφαλιστικές εισφορές με τον ιδιοκτήτη ενός σούπερ μάρκετ», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος και σημείωσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία, 9 στους 10 ασφαλισμένους θα πληρώσουν περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές και 9 στους 10 συνταξιούχους θα χάσουν  σημαντικό εισόδημα.

«Ο προϋπολογισμός του 2020 προβλέπει 200 εκ. ευρώ λιγότερα για την συνταξιοδοτική δαπάνη, σε σχέση με πέρσι», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι το ασφαλιστικό της κυβέρνησης της ΝΔ με την εκ νέου εισαγωγή ασφαλιστικών κατηγοριών, στρώνει το δρόμο για τις ιδιωτικές εταιρείες, υπονομεύοντας το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.

 «Πρόκειται για επιλογή καταστροφική για τους ασφαλισμένους», ανέφερε ο κ. Ξανθόπουλος και κάλεσε την προοδευτική αντιπολίτευση να δώσει μάχη για ένα δίκαιο, ανταποδοτικό, λειτουργικό δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα αλληλεγγύης των γενεών.

Δείτε την ομιλία