ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                 30-8-22

Τρ. Αλεξιάδης – Θ. Ξανθόπουλος:  Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό καίρια τμήματα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά

   Με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τρ. Αλεξιάδης και ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεοφ. Ξανθόπουλος φέρνουν στη Βουλή προβλήματα δυσλειτουργίας και αδυναμίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά να ανταποκριθεί στο καίριο για την απονομή δικαιοσύνης έργο της.

     Οι βουλευτές περιγράφουν το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η υπηρεσία εν μέσω θέρους και σε περίοδο τουριστικής αιχμής, λόγω της απουσίας του μοναδικού νεκροτόμου που διαθέτει, τα προβλήματα που προέκυψαν, τις διαμαρτυρίες και την προσωρινή «μπαλωματική λύση» που δόθηκε, χωρίς να επιλύει το πρόβλημα.

     Με αφορμή δε επιστολή του Προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, που ενημερώνει πως «σε δυο μήνες θα λήξει η σύμβαση του προσωρινού νεκροτόμου και η υπηρεσία θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μην δύναται να λειτουργήσει ομαλώς», ερωτούν τον Υπουργό Δικαιοσύνης αν προτίθεται να λύσει το πρόβλημα της διενέργειας νεκροψιών – νεκροτομών στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά μέσω της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού ή θα το αφήσει να διαιωνίζεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Τον ρωτούν επίσης πως προτίθεται να επιλύσει τα σοβαρότατα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας τόσο σε επιστημονικό, όσο και σε διοικητικό προσωπικό.

   Επισυνάπτεται η ερώτηση