Δελτίο Τύπου

                                                                                                18-5-2022

Βουλευτές ΑΜ-Θ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Να αρθεί η αδικία εις βάρος των κτηνοτρόφων της ΑΜ-Θ με τα χαμηλά ποσά ένταξης στο πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή την επιστολή των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜ-Θ σχετικά με την ανάγκη άρσης της αδικίας που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι στις περιφέρειες της ΑΜ-Θ και της Κεντρικής Μακεδονίας και κάποιων νησιών όπως η Θάσος, με τα χαμηλά ποσά ένταξης στο πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΑΜ-Θ.

Συγκεκριμένα, οι Τ. Ελευθεριάδου, Αν. Γκαρά, Χ. Ζεϊμπέκ, Θεοφ. Ξανθόπουλος και Δημ. Χαρίτου σημειώνουν ότι η κατανομή των κονδυλίων κατά περιφέρεια στην προηγούμενη πρόσκληση, όπως αυτή προκηρύχθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό τον Σταύρο Αραχωβίτη, έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς κτηνοτρόφους της περιφέρειάς ΑΜ-Θ, να ενταχθούν στα βιολογικά με χαμηλή μοριοδότηση. Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους οι κτηνοτρόφοι «με τη μοριοδότηση και κατανομή των κονδυλίων σε ολόκληρη τη χώρα, πολλοί κτηνοτρόφοι της περιφέρειάς ΑΜ-Θ έμειναν εκτός και όσοι εντάχθηκαν, τα ποσά που τους αντιστοιχούν είναι το ίδιο χαμηλά με πριν, σε σχέση με κτηνοτρόφους άλλων περιφερειών».

Οι βουλευτές/τριες ζητούν από το Υπουργείο να δράσει άμεσα ώστε να επανενταχθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι που αιτήθηκαν τη διατήρηση των εκτροφών τους στα βιολογικά, με αύξηση του κονδυλίου, καθώς και την αύξηση του κονδυλίου για τους νεοεισερχόμενους, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Τάνια Ελευθεριάδου

Νατάσα Γκαρά

Χουσεϊν Ζεϊμπέκ

Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Δημήτρης Χαρίτου