ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                17-6-2021

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΜ-Θ: Να αναλάβει επιτέλους δράση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα της αύξησης των ζωοτροφών

Αναφορά στον Υπουργό Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων κατέθεσαν οι βουλευτές της ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου, Νατάσα Γκαρά, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Δημήτρης Χαρίτου καθώς και ο τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής, Σταύρος Αραχωβίτης σχετικά με την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών και τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της περιοχής. Αφορμή στάθηκε η επιστολή των Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜ-Θ προς το αρμόδιο Υπουργείο-η δεύτερη στη σειρά, καθώς η πρώτη ουδέποτε απαντήθηκε.

Οι ακριβές ζωοτροφές αποτελούν θηλιά στο λαιμό της κτηνοτροφίας, η οποία, λόγω πανδημικής-οικονομικής κρίσης είναι σφιχτά περασμένη στους Έλληνες κτηνοτρόφους. Όπως σημειώνουν στην επιστολή τους οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι «μετά τη μεγάλη και παρατεταμένη αύξηση της τιμής των ζωοτροφών και την αδράνεια που επιδείξατε μέχρι σήμερα, σας καθιστούμε πολιτικά υπεύθυνο για την επιβίωση, την καλή υγεία και την παραγωγική δυνατότητα του ζωικού κεφαλαίου της πατρίδας μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και τη βιωσιμότητα όλων των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων». Επιπρόσθετα, ζητούν την κατά κεφαλή οικονομική ενίσχυση του ζωικού κεφαλαίου της πατρίδας μας, σε όλα τα είδη των αγροτικών ζώων.

Οι βουλευτές ζητούν από αρμόδιο υπουργείο να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να μην επιβαρυνθούν περισσότερο οι ήδη χτυπημένοι, από την οικονομική-πανδημική κρίση-κτηνοτρόφοι της περιοχής.